Porta entrepans i cantimplores per a alumnes de Puig-reig per reduir la generació de residus

L'Ajuntament n'ha repartit als joves de tercer de primària i primer d’ESO de les escoles del municipi dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

L’Ajuntament de Puig-reig ha lliurat, aquesta setmana, porta entrepans i cantimplores a una norantena d’alumnes dels centres educatius de Puig-reig. Concretament, als alumnes de 3r de primària de les escoles Alfred Mata i Sant Martí de Puig-reig, i als alumnes de 1r d’ESO de l’institut del municipi.

Aquesta acció, que té continuïtat amb la línia ja iniciada l’any passat, s’emmarca dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i té per objectiu aconseguir reduir al màxim la producció de residus entre els alumnes.

Tal com ha explicat la regidora de Medi Ambient, Elisabet Teixidor, “es tracta de continuar incentivant els joves i donar-los suports en totes les accions que ja realitzen en la reducció de residus i en el reciclatge.” Teixidor ha destacat que l’actitud dels alumnes dels centres purretxencs és molt positiva davant de les accions per millorar la sostenibilitat, i ha explicat que s’està a punt d’assolir l’objectiu de residu zero pel que fa a la fracció d’envasos, és a dir, evitar el màxim que es pugui l’ús d’embalatges i productes d’un sol ús fins que siguin aquests siguin inexistents. Amb el lliurament d’aquests porta entrepans i cantimplores es busca reduir, doncs, l’ús de papers i plàstics a l’hora d’esmorzar.

Des del consistori i en col·laboració amb els centres educatius, també es realitzen durant aquesta setmana enquestes sobre la prevenció de residus entre els joves, amb l’objectiu de recollir, amb dades, quin és el grau d’implicació davant de la gestió dels residus dels alumnes i les seves famílies, i com es pot millorar amb petites accions.

Aquesta acció s’emmarca dins de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 12, de garantir modalitats de consum i producció sostenibles, segons Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible.

X