Segon Dakar a la butxaca per al berguedà Marc Calmet

El pilot de Guardiola de Berga travessa la línia d'arribada a Jeddah i aconsegueix la segona medalla en dues participacions al ral·li més dur del món

Els quatre finishers de Rieju al Dakar 2022. Calmet és el de l'esquerra. RIEJU

Segona medalla de finisher d’un Dakar per a Marc Calmet. Era la segona vegada que el pilot participava en el ral·li més dur del món i l’objectiu era idèntic al de fa un any: portar la seva Rieju a travessar la línia d’arribada de l’última etapa, a Jeddah, a l’Aràbia Saudita.

Calmet ha fet un Dakar força regular. Després d’unes primeres etapes més irregulars, a partir del cinquè dia de competició el pilot de Guardiola es va estabilitzar rondant el lloc 50 i no ha perdut aquesta dinàmica fins a arribar a Jeddah. El millor resultat d’aquesta edició ha estat la 47a posició de la 10a etapa. La regularitat d’aquestes darreres jornades, a més, ha portat el berguedà a anar escalant posicions a la general: en una setmana ha passat de la 69a posició a la 52a final.

L’objectiu de l’equip que ha confiat en Calmet, la marca Rieju, també era portar tots els seus pilots a Jeddah. I ho ha aconseguit. El bolivià Dani Nisiglia ha estat el millor classificat de la marca, a la 17a posició de la general; el català Joan Pedrero ha entrat al TOP-20 (20è); i el xilè Patricio Cabrera ha estat 38è. Tot plegat, s’ha complementat amb el 52è lloc de Marc Calmet. Quatre pilots, quatre medalles.

X