Detenen tres delinqüents que en poc més d’un mes van robar en 18 domicilis del Berguedà

Triaven cases aïllades i properes a zones boscoses per evitar ser descoberts. Escalaven les façanes per entrar per alguna de les finestres. Un cop dins, sostreien diners, joies i objectes de valor

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta setmana tres homes, de 22, 28 i 29 anys, com a presumptes autors de divuit delictes de robatori amb força a domicilis del Berguedà. La investigació va començar a principis de desembre arran d’una sèrie de furts que, més endavant, es descobriria que eren obra del mateix grup criminal.

En gairebé tots els casos, els lladres feien servir el mateix modus operandi. Triaven cases aïllades i properes a zones boscoses per evitar ser descoberts. Escalaven les façanes, murs o parets fins a accedir a alguna de les finestres per on entraven a l’interior dels domicilis. Un cop dins, sostreien diners, joies i objectes de valor.

Aquest dilluns, 14 de gener, passades les cinc de la tarda, agents dels Mossos d’Esquadra van identificar i detenir a tres dels presumptes autors durant un control de pas a la carretera C-62, a Olvan.

Als detinguts se’ls relaciona amb divuit robatoris amb força, comesos entre finals de novembre i desembre, en diverses poblacions del Berguedà. Concretament a Casserres, Graugés, Sant Julià de Cerdanyola, Castell de l’Areny, Montmajor, Montclar, La Nou de Berguedà, Borredà i Berga. La investigació continua oberta per esbrinar si els lladres poden estar implicats en altres fets similars i no es descarten noves detencions.

A un dels detinguts se’l va deixar en llibertat després de declarar mentre que els altres dos van passar el 17 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga, el qual va decretar l’ingrés a presó per a un d’ells.

Crit d’alerta de la policia

Els Mossos demanen a la població que els truqui sense dubtar-ho, en cas de sentir un soroll estrany o notar la presència de persones amb actitud sospitosa als voltants de casa. També recomanen no tocar res i avisar-los, en cas d’observar portes o finestres forçades o indicis que s’hagi pogut produir un robatori a casa.

X