El Govern manté el Berguedà fora de la consulta sobre els JJOO, però promet “tenir en compte” la seva opinió

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha argumentat que la consulta sobre la candidatura Barcelona-Pirineus només es farà a l'Alt Pirineu i l'Aran perquè és on hi haurà "un major impacte positiu"

Reunió del Consell Executiu del Govern de la Generalitat, aquest dimarts. JORDI BEDMAR / PRESIDÈNCIA

El Govern no té, ara com ara, cap mena d’intenció d’incloure les comarques pre-pirinenques a la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. Zones com el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès han expressat el seu malestar en les últimes hores per haver quedat fora de la consulta que es farà a l’Alt Pirineu i l’Aran, i aquest dimarts el debat ha estat protagonista de la roda de premsa del Govern, posterior al Consell Executiu.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha argumentat que la consulta sobre la candidatura Barcelona-Pirineus només es farà a l’Alt Pirineu i l’Aran perquè és on hi haurà “un major impacte positiu”. I ha afegit que, si bé el Berguedà -entre d’altres- en quedarà fora, el Govern “tindrà en compte” l’opinió dels territoris pre-pirinencs perquè podran participar en les comissions estratègiques, malgrat no poder votar a la consulta.

Plaja ha promès que “ningú en quedarà al marge”. Ni les comarques pre-pirinenques, ni tampoc els territoris fronterers que vulguin sumar-se a la candidatura. Tot plegat hores després que el president de l’Aragó, Javier Lambán, avisés que “no hi haurà Jocs” si els dos territoris no conformen una candidatura “al mateix nivell”. En aquest sentit, la portaveu del Govern català ha replicat que “Catalunya és qui ha d’impulsar la candidatura”, tot i que l’executiu està “obert a col·laboracions”.