Òmnium organitza busos des del Berguedà per assistir al comiat de Jordi Cuixart com a president

Les expedicions permetran anar a l'Assemblea General Ordinària que se celebrarà a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat el 26 de febrer. Serà l’última amb Cuixart com a president

Jordi Cuixart, a l'Aplec del Pi de les Tres Branques del 2017. MARC CANTURRI

Òmnium Berguedà ha organitzat busos perquè els socis i sòcies de l’entitat, així com aquells que també vulguin assistir-hi, puguin ser presents a l’Assemblea General Ordinària que tindrà lloc a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat el 26 de febrer.

L’autobús es podrà agafar a Berga a les 8.10 h i farà el viatge fins a la Farga de l’Hospitalet; de tornada, el bus sortirà cap a les 14 hores des de La Farga de l’Hospitalet fins a Berga. Els interessats en formar part de l’expedició es poden apuntar al bus -que serà gratuït-, AQUÍ. L’entitat sobiranista organitza una vintena d’autobusos arreu del país per tal de facilitar l’assistència dels socis a l’Assemblea General Ordinària.

Relleu a la presidència i canvis a la Junta Nacional

L’Assemblea General Ordinària implica el relleu de la presidència de Jordi Cuixart, així com de diversos càrrecs i vocalies de la Junta Nacional. En aquest procés, l’única candidatura presentada ha estat l’encapçalada per l’actual membre de la Junta Nacional Xavier Antich. En el marc d’aquest procés electoral s’han de renovar els càrrecs de presidència, vicepresidències 1a i 2a, secretaria, tresoreria i 11 de les 18 vocalies. 

A banda de Xavier Antich (Doctor en Filosofia, professor titular d’universitat, escriptor i l’únic candidat a la presidència), la candidatura la componen Mònica Terribas (periodista, directora de documentals de no-ficció i professora de comunicació), que opta a la vicepresidència primera; Marina Gay (portaveu d’Òmnium a Somescola i enginyera de camins enfocada en l’educació per a la ciutadania global i el desenvolupament sostenible), que opta a la vicepresidència segona; Marina Gallés (advocada membre de la Comissió de Dones Advocades de l’ICAB), candidata a la secretaria de l’entitat; Marta Garsaball (advocada i directora de serveis del Departament de Cultura), aspirant a tresorera; i Joaquim Forn (advocat i exconseller), David Fernàndez (periodista i activista social), Natza Farré (periodista i escriptora), Natalia Touzon (periodista especialitzada en comunicació política i pública), Iolanda Fresnillo (sociòloga i activista), Núria Basi (biòloga, investigadora i empresària), Àngel Castiñeira (doctor en filosofia i professor especialitzat en lideratge, pensament geopolític, valors i sostenibilitat), Gerard Pijoan (llicenciat en economia i coordinador de la cooperativa Opcions), Lluís Duran (historiador especialista en la història del catalanisme polític i social), Dídac Amat (advocat i politòleg, actualment doctorand en Dret Internacional Climàtic) i Marc Sanjaume (politòleg i professor de Teoria Política), com a vocals de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural.

Des del 10 de febrer i fins al mateix dia de l’Assemblea, els socis d’Òmnium poden validar -via votació electrònica i a través de la pàgina web de l’entitat– l’única candidatura presentada per a la renovació parcial de la Junta Directiva.