El capellà detingut a Castelldefels per exhibicionisme ja va ser investigat per pederàstia quan exercia a Montmajor

Segons detalla El Periòdico, a Montmajor el sacerdot va ser acusat d'acostar-se al fill d'una família romanesa perquè accedís a les seves peticions sexuals

Josep Maria A.M., el capellà que va ser detingut pels Mossos la setmana passada a Castelldefels per exhibicionisme i per pagar a menors perquè tinguessin relacions sexuals davant seu, ja va ser investigat per la policia fa dotze anys, quan exercia a la parròquia de Montmajor. Segons detalla El Periòdico, a Montmajor el sacerdot va ser acusat d’acostar-se al fill d’una família romanesa perquè accedís a les seves peticions sexuals.

Josep Maria A.M. té 74 anys i va arribar a la parròquia de Santa Maria de Castelldefels fa uns deu anys, poc després que els Mossos comencessin a investigar-lo pel cas de Montmajor. Això sí, a Castelldefels pràcticament no tenia responsabilitats i ni tan sols feia missa.

El bisbat de Sant Feliu de Llobregat no ha aclarit si sabia els antecedents del sacerdot ni si la investigació pel cas de pederàstia a Montmajor va ser el motiu del trasllat a Castelldefels.

La setmana passada el vicari general del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, Josep M. Domingo, va assenyalar en un vídeo difós a la seva pàgina web que s’ha estat contundent, sempre considerant la presumpció d’innocència, i que s’han posat a disposició de les autoritats per col·laborar amb la justícia “de manera oberta i franca”.

De la mateixa manera, Domingo va recalcar que el bisbat aplica els protocols de prevenció previstos per a aquest tipus de casos, com ara el servei d’atenció a les víctimes d’abusos, actiu des d’abril 2020, o l’obtenció del certificat negatiu de delictes sexuals del Ministeri de Justícia per part de tots aquells que es relacionen habitualment amb menors. És per això que asseguren que tots els preveres i catequistes en contacte habitual amb menors de les parròquies del Bisbat de Sant Feliu disposen d’aquest certificat.

De moment, els Mossos han registrat la casa de Josep Maria A.M. i s’han endut el seu ordinador portàtil. Tant l’ordinador com el telèfon mòbil del sacerdot seran analitzats a fons per la policia catalana quan el jutjat de Gava els doni els permisos necessaris.

X