L’ACEB demana al Govern que compleixi i acceleri l’activació del polígon d’Olvan

La patronal celebra l’aprovació de la proposta parlamentària, però demana a l’executiu que l’acceleri i la doti de pressupost

Fotografia del maig del 2021, quan el conseller Tremosa (ara president de la comissió de Polítiques Digitals i Territori) va visitar els terrenys del polígon d'Olvan amb el president de l'ACEB, Josep Maria Serarols. CEDIDA

L’ACEB celebra l’aprovació de la Proposta de Resolució parlamentària per l’activació del sòl industrial al Berguedà presentada a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori aquest dimecres, a instàncies dels grups parlamentaris d’ERC i Junts per Catalunya. La patronal berguedana, però, demana al Govern de la Generalitat que s’acceleri el compromís adquirit perquè el desenvolupament del polígon de Rocarodona d’Olvan sigui una realitat com més aviat millor i evitar més demora.

L’ACEB ha estat treballant per generar consens i fer visible que el Berguedà necessita més sòl industrial de gran format. De fet, tant la diputada Alba Camps com David Saldoni (els defensors de la Proposta de Resolució) van coincidir a destacar el paper de la patronal com a artífex del consens. Per tot plegat, els empresaris subscriuen cadascun dels punts aprovats en aquesta proposta parlamentària i reiteren que ara cal complir els compromisos i desenvolupar tota la fase 1 del polígon, com a mínim, abans de la tardor del 2023.

En un comunicat, l’ACEB insisteix que diverses empreses han hagut de renunciar a mantenir-se i créixer a la comarca o bé han descartat instal·lar-s’hi per la manca de sòl industrial adaptat a les seves necessitats. Algunes que es poden esperar uns mesos, però n’hi ha que necessiten, de manera imminent, disposar d’aquest sòl industrial per no haver de marxar del Berguedà. És per això que l’ACEB espera que el compromís del Govern sigui ferm, ara encara més, després de l’aprovació d’aquesta proposta de resolució i que el 2023 s’hi destini el pressupost necessari per desenvolupar la totalitat de la fase 1, com a mínim.