El Vieer Fest es proposa omplir tots els carrers de l’Ametlla de Merola de cerveses, gastronomia i cultura

L’edició d’enguany, el 15 de maig, creix en espais, elaboradors, activitats i integració amb l'entorn

El pròxim 15 de maig arriba una nova edició del Vieer Fest, la mostra de patrimoni industrial, cervesa artesana, vi, gastronomia i producte de proximitat que promou l’Ajuntament de Puig-reig amb la implicació imprescindible del grup de persones que van decidir impulsar l’activitat l’any 2016.

Després de quatre exitoses edicions, on els organitzadors van poder reunir més de 1000 visitants cada any, el Vieer Fest, es consolida i segueix fent passos ambiciosos. Enguany, després de passar per les entranyes de l’antiga fàbrica de Cal Casas, i de l’obligat parèntesi de dos anys a causa de la Covid19, la mostra es trasllada a l’Ametlla de Merola, una colònia industrial plena de vida i activitat cultural, on els seus veïns i veïnes duen a terme una impagable tasca de preservació de les tradicions i el patrimoni.

Enguany es dona un pas endavant i creix amb més espais, més elaboradors, més activitat i més integració amb la colònia. Els organitzadors han dissenyat un programa d’activitats que es podrà gaudir d’11:30 a les 15:00 hores i de les 17:00 a 20:30 hores en diferents espais de la colònia. La llista d’actuacions en directe serà extensa, incloent mostres del patrimoni cultural que es conserva ben viu a l’Ametlla de Merola.

Una vegada més, la cervesa artesana serà un dels puntals de la mostra amb la participació de diferents elaboradors: Grenyut, Senglaris, Espina de Ferro, Els Minairons, Hoppit i Factoria Ebrewine. També comptarem amb una oferta variada de vins, còctels i altres begudes de la mà dels puigreigencs Terrers Degustació. La gastronomia també hi serà present amb la participació de les propostes locals dels restaurants Ca La Quica i La Forkilla, el forn de pa El Crostó i la Cansaladeria Cal Feliu. El cartell el completa la Formatgeria Cuirols de la Nou de Berguedà.

Pel que fa a la programació musical, element que també ha diferenciat la mostra en cada edició, pretén viatjar per diferents territoris i estils. Amb un joc de tres escenaris, gairebé programats simultàniament, es podran sentir propostes com el duet Boopy’s Love (Rockabilly/Bolero/Jazz /Funk), la cantant berguedana Ivette Santamaria acompanyada del pianista Rai (música negra), i els també locals El Chama i el Nano (música mestissatge) que portaran el públic a l’Amèrica llatina amb la seva música.

Tampoc hi faltaran altres propostes més electròniques per part dels gironellencs Mogambo, les artistes residents al Konvent DJ Coconauta (Electro / Funky / Tribal) i DJ Ivana Ray Singh (Disco / No Wave / Electro) i Principia DJ (House).

Durant el matí, la música es mourà literalment per l’espai del Vieer Fest amb la formació de jazz Swing Engine que ens oferirà un repertori de Swing (música a partir dels anys 30).

La implicació dels ametllans

A més a més, els veïns de l’Ametlla de Merola col·laboraran amb una mostra de les diferents tradicions culturals de la colònia: nans, gegants i teatre, elements del seu ADN.

S’habilitaran zones de parking a diferents punts de la colònia. Tot i això, els organitzadors animen a acostar-se a l’Ametlla de Merola caminant, seguint la Ruta de les Colònies o a compartir cotxes per tal que la mostra sigui sostenible i respectuosa amb l’entorn.

X