Berga, segona parada de l’exposició que repassa els 40 anys d’història dels Bombers de la Generalitat

La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet acull des d'aquest dimarts i fins al 23 de juny una mostra itinerant que es va estrenar a Puigcerdà i que ara s'atura a la capital del Berguedà abans d'instal·lar-se a Manresa

Inaugurada l’exposició a Berga sobre els 40 anys d’història dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. És una mostra itinerant que ara fa parada a Berga, però que ja ha passat per Puigcerdà i quan marxi de la capital del Berguedà s’instal·larà a Manresa. De moment, però, els berguedans la podran mirar i remirar durant gairebé dos mesos: des d’aquest dimarts, 3 de maig, fins a la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny.

L’exposició és un recull d’imatges i testimonis d’aquestes quatre dècades del cos. Parla dels primers bombers, de l’entrada de la dona al cos, de les millores que s’han introduït per garantir millors actuacions, de les formacions creixents de la plantilla, dels canvis que hi ha hagut en eines i vehicles… I tot, a la sala de la planta baixa de la biblioteca, repartit en diversos plafons que pretenen “que la història del cos pervisqui i que la gent el noti a prop”, segons ha explicat el cap del parc de Berga, Lluís Fernández, en roda de premsa. Fernández ha afegit que l’exposició dona l’oportunitat de “conèixer d’on venim per saber millor cap on hem d’anar”.

Des de la biblioteca, Anna Graupera ha assegurat que és “un honor” poder acollir la mostra i ha agraït als Bombers les facilitats i l’empenta per fer realitat l’aterratge de l’exposició a la capital del Berguedà.

En la mateixa línia, l’alcalde de la ciutat, Ivan Sánchez, ha destacat que “els Bombers ja són un cos molt ben valorat, que la societat té molt present perquè sempre que el país ha passat moments complicats hi han sigut”. Tanmateix, l’alcalde ha aprofitat l’ocasió per traslladar al cos que el Museu Comarcal de Berga disposa d’un carro antic de Bombers de Cal Rosal, i això podria ser una bona oportunitat perquè el cos participi en algun acte d’Àgora Cultural, el projecte de coneixement del patrimoni històric i cultural que des de fa anys impulsa l’Ajuntament.

L’exposició dels 40 anys dels Bombers és finançada íntegrament pel Departament d’Interior i, concretament, per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. Els diners surten del Departament, però les ànimes del projecte són 14 persones que formen o han format part del cos en algun moment i que fa temps que treballen de manera altruista com a ‘14×40‘, la comissió impulsora de la mostra.

X