El Taller Coloma canvia la cuina i el menjador, que encara tenien l’aspecte del 1984

L'obra ha costat 80.000 euros i ha estat possible gràcies a la inversió de la Fundació Pro Disminuïts Psíquics, una aportació econòmica de la Fundació La Caixa i la col·laboració de diverses empreses

Renovació important al Centre Especial de Treball del Taller Coloma. La Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà ha canviat la cuina i el menjador del centre, que conservava l’aspecte del 1984, quan es va crear. “De fet, ja en aquell moment, quan es va construir, era una instal·lació senzilla i, amb el pas dels anys, s’ha anat deteriorant”, ha explicat en roda de premsa la gerent de la fundació, Ester Comellas.

En total, s’hi han invertit 80.000 euros i l’actuació ha estat possible gràcies a l’aportació econòmica de 10.000 euros de la Fundació La Caixa i a la col·laboració de les empreses Thor Especialidades, Adiquímica, Berguedana SL i Peralba. Tot plegat s’ha fet aquest estiu i amb la represa de l’activitat, al setembre, va quedar tot pràcticament enllestit. “Hem millorat sanitàriament i en qualitat de vida”, ha dit Comellas, i ha afegit que actualment fan ús de les instal·lacions unes 140 persones entre personal del servei ocupacional, el centre especial de treball i els professionals.

Ara, l’entrada al centre presenta un aspecte totalment renovat, però la Fundació encara té millores en ment per seguir renovant l’espai. Una de les que il·lusiona més és l’obertura a l’exterior de la façana sud del menjador. Ara mateix hi una sèrie de finestres petites, alçades i amb poca visibilitat, i la idea de la Fundació és aconseguir fer arribar les finestres a terra per permetre l’entrada de llum a la sala i connectar-ho amb una zona exterior enjardinada.

A banda, el Centre Especial de Treball del Taller Coloma té una part que encara està per renovar i que contrasta bastant amb l’ala de l’edifici on hi ha el menjador i la cuina. En aquesta part vella, hi ha aules i espais per a tallers, però l’espai té un aspecte molt envellit i la Fundació Pro Disminuïts Psíquics ha aprofitat la visita dels representants de la Fundació La Caixa per ensenyar-los el centre i exposar els projectes que tenen entre cella i cella per seguir-lo millorant.