Torna el mercat de Nadal a la plaça de l’Estació de Gironella, del 3 de desembre al 5 de gener

S'estrenarà el dia 3, coincidint amb l'encesa de llums al municipi, i s'allargarà fins al 5 de gener, per la cavalcada de Reis

Torna el Market Gironella Vila de Nadal. És el mercat de Nadal que l’any passat ja va omplir de vida la plaça de l’Estació cada cap de setmana de desembre i fins a la tarda de la cavalcada de Reis, i que enguany torna a entrar en escena amb novetats i amb una injecció de 10.000 euros més respecte al cost de l’any passat. En total, aquesta vegada l’Ajuntament hi destina 60.000 euros.

Tot plegat, per obrir 24 dies entre el 3 de desembre i el 5 de gener. La inauguració, dissabte 3, coincidirà amb la Festa de l’Encesa de Llums, i la cloenda serà el 5 de gener, el dia de la cavalcada de Reis, i, de fet, els Reis Mags passejaran pel mercat nadalenc quan hagin passat pels carrers de la vila i just abans de rebre els infants, un per un.

L’alcalde de Gironella, David Font, ha destacat que per segon any consecutiu aposten per un mercat que compleixi dos objectius: fer d’aparador del teixit comercial de la vila i la zona, i incentivar el consum de proximitat. Per aconseguir-ho s’ha dividit els 24 dies d’obertura de mercat en 5 blocs, tal com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Santi Felius: “En cada bloc hi haurà rotació de paradistes al mercat, de manera que el visitant hi trobarà coses diferents si torna”.

En total, al mercat hi haurà una vintena de casetes de fusta, però gràcies a aquesta rotació al final de les festes hi hauran passat uns 85 paradistes diferents. Sobre la tipologia dels paradistes, Felius ha avançat que una de les principals novetats d’enguany és la incorporació de productes alimentaris.

Els horaris

Una de les grans fites que es planteja Gironella és nodrir de múscul els dies que rodegen el pont de la Puríssima, ja que la vila també celebra la Fira de la Puríssima i es converteix en epicentre del blat de moro escairat. Precisament per això, del 3 de desembre a l’11, el mercat de la plaça de l’Estació obrirà ininterrompudament en horari de matí i de tarda: d’11 a 14 h i de 15.30 a 21 h.

Després tancarà quatre dies, des de dilluns 12 fins a dijous 15. I tornarà a obrir el cap de setmana del 16 al 18. Divendres 16 només estarà obert de 15.30 a 20 h, mentre que dissabte i diumenge tornarà a obrir d’11 a 14 h i de 15.30 a 21 h.

El mercat estarà tancat per Nadal i Sant Esteve, però sí que obrirà del 22 al 24 de desembre. Dijous 22 i divendres 23 ho farà de tarda, de 15.30 a 20 h, i dissabte, d’11 a 14 h i de 15.30 a 20 h.

L’última setmana de l’any també serà moguda a la plaça de l’Estació. Per Sant Esteve no hi haurà mercat però des de dimarts 27 fins a dissabte 31 obrirà cada dia. De dimarts a divendres, de 15.30 a 20 h, i dissabte 31, matí i tarda: d’11 a 14 h, i de 15.30 a 20 h.

Per Cap d’Any, l’1 de gener, hi haurà jornada de descans per encarar els últims quatre dies d’activitat. De dilluns 2 a dimecres 4, el mercat obrirà de tarda, de 15.30 a 20 h, i el dia 5, serà l’última oportunitat per visitar-lo: d’11 a 14 h, i de 15.30 a 20 h.

Consulta tota la informació sobre el Market Vila de Gironella AQUÍ

Santi Felius, Nuri Masforroll i David Font han presentat la campanya de Nadal a Gironella. AJ GIRONELLA

El 8 de desembre, marcat en vermell al calendari

Una de les activitats més importants de la campanya de Nadal és la Fira de la Puríssima. Com cada any se celebrarà el 8 de desembre, dijous, i mantindrà el format habitual: amb parades de gastronomia al nucli històric, el tradicional tast de blat de moro, la trobada de gegants i un show cooking amb Lluc Crusellas (guanyador del premi a mestre xocolater mundial del 2022).

Els comerciants també se sumen a la festa

Més enllà de les activitats del mercat, des de l’Associació de Comerciants de Gironella s’han organitzat dues campanyes de Nadal, una titulada Comprar a Gironella té premi. Per a cada compra que es realitzi de l’1 de desembre al 5 de gener es podrà omplir una butlleta, i es participarà al sorteig de vals de descompte. La presidenta dels comerciants, Nuri Masforroll, ha explicat que els premis van des dels 300 euros en vals de descompte fins als 25.

La segona campanya es farà conjuntament amb altres municipis a través de la Federació de Comerç del Berguedà, i que es presentarà properament.