Ivan Sánchez, sobre la possible arribada del tren a Berga: “És una obligació pel Govern”

L'alcalde de Berga veu l'anunci de l'estudi encarregat pel Departament de Territori com "una molt bona notícia" perquè obre el camí per "complir una de les nostres reivindicacions històriques"

L’alcalde de Berga, Ivan Sánchez, creu que estudiar l’arribada del tren a Berga “és una obligació pel Govern, més enllà de si és rendible o no”. En declaracions a l’Aquí Berguedà, Sánchez veu l’anunci de l’estudi encarregat pel Departament de Territori com “una molt bona notícia” perquè obre el camí per “complir una de les nostres reivindicacions històriques”. L’alcalde, a més, recalca que “està molt bé que millorin les carreteres, però està clar que la mobilitat més sostenible és el tren”.

De moment, però, el Departament de Territori no ha avançat cap detall de les seves intencions a l’Ajuntament de Berga. Tot el que sap l’alcalde és el que ha vist per xarxes, i això que la setmana passada es va reunir a Berga amb representants del Departament. En aquella trobada s’hi va tractar la millora de la C-26 fins al Solsonès amb altres representants polítics de la zona, i també es va aprofitar per parlar de l’estació d’autobusos de Berga. Sobre aquest últim aspecte, el Govern ha enllestit l’informe de mobilitat que ha de dir si fer l’estació a la Rasa dels Molins és viable pel que fa a la circulació. En les pròximes setmanes el Departament traslladarà a l’Ajuntament les conclusions d’aquest estudi.

En qualsevol cas, pel que fa a la possible arribada del tren al Berguedà, Sánchez es mostra “moderadament content”, a l’espera de veure nous moviments en el futur que aclareixin si la idea agafa forma i es converteix en quelcom més que un document.

X