Roben en vestuaris de tres camps de futbol del Berguedà en una tarda mentre els jugadors entrenaven

Del camp de Berga es van endur sis telèfons mòbils; de Gironella, 4 mòbils i diners en efectiu; i de Puig-reig, 9 mòbils. I tot, en pocs minuts de diferència, fet que fa pensar que els lladres eren els mateixos o anaven coordinats

Cadena de robatoris al Berguedà, divendres passat a la tarda. En només una tarda, un grup de lladres -se sospita que és el mateix grup o bé que eren grups coordinats- van entrar a robar en vestuaris dels camps de futbol de Berga, Gironella i Puig-reig. De Berga es van endur sis telèfons mòbils; de Gironella, 4 mòbils i diners en efectiu; i de Puig-reig, 9 mòbils.

A Berga, el vestuari afectat va ser el de l’Infantil A. Els lladres van actuar en el moment de la setmana en què més activitat hi havia al camp de futbol. I és que, generalment, divendres al vespre és quan més equips del CE Berga entrenen simultàniament, a les portes del cap de setmana de partits. Fonts del club han explicat a l’Aquí Berguedà que “no havia passat mai i res ens feia pensar que podia passar”. A partir d’ara, però, es prendran mesures per deixar tancats els vestuaris durant els entrenaments.

A Gironella, el club té força acotada la franja horària en què els lladres van actuar. A diferència del que va passar a Berga, els lladres van trobar a Gironella una activitat molt menor a la d’un divendres habitual. Davant una jornada de descans per a la majoria d’equips, els lladres van entrar al vestuari pels volts de les 9, quan només hi havia un equip, el juvenil, entrenant. La majoria de dies a aquella hora també hi ha el primer equip i el filial, però aquest divendres no van fer la sessió. Del vestuari del juvenil, se’n van endur 4 telèfons mòbils i diners en efectiu. Fonts del club han explicat, també a l’Aquí Berguedà, que “es notava que sabien el que es feien: van desactivar els localitzadors abans de sortir de Gironella i van deixar quatre mòbils que no els devien interessar, junts, en un banc del vestuari”.

I a Puig-reig, els lladres hi van arribar minuts després d’actuar a Gironella. A aquelles hores, passades les 9, ja només quedava un grup entrenant a les instal·lacions, el primer equip. La resta d’equips de l’entitat o bé no entrenaven o bé ja havien acabat i havien deixat el camp. Fonts del club han explicat que van detectar una persona desconeguda que ja havia estat al camp dimecres. Quan els jugadors del primer equip van acabar l’entrenament, van anar al vestuari i hi van trobar a faltar 9 mòbils. En aquest cas, però, no es van endur diners en efectiu, com sí que van fer a Gironella. No havia passat mai res semblant: “Fins ara només tancàvem els vestuaris els dies de partit, perquè hi ha molta gent, però ara ho haurem de fer també els dies d’entrenament”, afirmen des del club.

Els Mossos d’Esquadra han detallat que la sèrie de robatoris que ara han passat al Berguedà no són excepcionals. Si bé al Berguedà no és tan freqüent, l’estratègia d’entrar en vestuaris aprofitant que els jugadors estan entrenant és habitual en zones més pròximes a l’àrea metropolitana. Precisament per això, els Mossos fa mesos que intenten fer pedagogia perquè els clubs s’assegurin que els vestuaris quedin tancats. “Ho aconsellem, perquè cada vegada veiem més casos”, conclouen des de Mossos.

La investigació continua oberta, després que diverses famílies hagin denunciat els furts.