L’avianès Pep Itó guanya la Titan Desert Aràbia Saudita 2022 amb la bagenca Cristina Millà

Han estat la millor parella de la categoria Duo Mixte: havien de completar els 440 quilòmetres de recorregut en BTT passant pels punts de control en menys d'un minut de diferència entre tots dos

Nova fita de Pep Itó. L’esportista d’Avià s’ha proclamat campió de la Titan Desert Aràbia Saudita 2022 fent tàndem amb la bagenca Cristina Millà. Amb els colors de l’equip Collbaix-VeloBerga, tots dos han estat la millor parella de la categoria Duo Mixte i han completat els 440 quilòmetres de recorregut en 25 hores, 38 minuts i 12 segons.

La Titan Desert Aràbia Saudita és una prova d’orientació i resistència en bicicleta tot terreny (BTT) i es va disputar pel pont de la Puríssima, del 6 al 9 de desembre. Tots els participants van haver de passar 4 dies i 3 nits al mig del desert d’Aràbia, havent de realitzar una prova cada dia. La primera prova tenia un recorregut de 108 quilòmetres; la segona, 104; la tercera, 139; i la prova final, 76,4.

La Titan, a més, es va disputar en format de ‘Challenge’, de manera que els participants que arribessin fora de temps o abandonessin una sola etapa podien prendre la sortida l’endemà. Això sí, és un comodí que només es podia fer servir un dia i utilitzar-lo implicava no puntuar per a la classificació general i perdre qualsevol opció de premi a la classificació final.

En el cas de la categoria Duo Mixte (on competia Pep Itó), la principal premissa era que les parelles participants havien de fer el recorregut junts i havien de travessar els punts de control sense que hi hagués més d’un minut de diferència entre tots dos. Travessar un punt de control separats per més d’un minut implicava la desqualificació per equips i la recol·locació automàtica a la general individual amb una penalització d’una hora.

X