Berga té “gairebé tancat” ser la seu de la Trobada de Gestors de Patrimoni Cultural Immaterial de tot l’Estat el 2023

Aquesta setmana una comitiva de l'Ajuntament ha participat en la tercera edició de la trobada, que s'ha celebrat a Talavera de la Reina (Toledo), i han proposat la capital del Berguedà com a epicentre dels actes de l'any que ve

Trobada de patrimoni cultural a Talavera de la Reina, aquesta setmana. AJBERGA

Berga té molts números de ser la seu de la 4a Trobada de Gestors de Patrimoni Cultural Immaterial d’arreu d’Espanya, l’any que ve. Una comitiva de l’Ajuntament, encapçalada per l’alcalde, Ivan Sánchez, ha participat a la tercera edició de l’aplec aquesta setmana, a Talavera de la Reina (Toledo), i han aprofitat l’ocasió per proposar Berga com a seu de la pròxima trobada, prevista per a finals del 2023.

L’alcalde ha assegurat a l’Aquí Berguedà que ha deixat “gairebé tancat” que Berga serà la seu de la trobada i ho ha definit com “una gran notícia per a la comarca” i “una oportunitat per mostrar les potencialitats de la Patum i la ciutat”. Si s’acaba certificant l’acord, Berga rebrà una seixantena de representants de festes i tradicions espanyoles declarades patrimoni cultural.

La celebració de la trobada, a més, coincidiria amb el 18è aniversari de la proclamació de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

X