Comencen les obres de consolidació del Castell de Berga

El Consell Comarcal vol assegurar i protegir un espai catalogat com a bé cultural d’interès nacional (BCIN) a través d’una actuació que vol garantir l’estabilitat de diferents murs que es troben en risc d’ensorrament

Les obres per protegir les restes arqueològiques i les lluminàries del Castell de Berga ja han començat. L’actuació de consolidació es va iniciar a finals del mes de novembre i està previst que tingui una durada de quatre mesos. Amb la intervenció, el Consell Comarcal vol assegurar i protegir un espai catalogat com a bé cultural d’interès nacional (BCIN) a través d’una actuació que entre altres té l’objectiu de garantir l’estabilitat de diferents murs que es troben en risc d’ensorrament.

Preservar les restes arqueològiques existents, evitar que continuïn deteriorant-se i assegurar la seguretat dels visitants al castell són les premisses principals d’unes obres de protecció que se sumen a les diferents actuacions dutes a terme al Castell de Berga per part del Consell en els últims anys.

A més, la intervenció millorarà també la seguretat dels accessos al Castell de Berga i es vetllarà especialment per protegir el sistema d’il·luminació que es va estrenar el novembre de 2020.

75.000 euros

L’obra licitada pel Consell Comarcal del Berguedà té un cost de 75.840,44 euros amb IVA inclòs i ha estat finançada fons del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) del període 2020-2024 de la Generalitat de Catalunya.

El Castell de Berga, propietat del Consell Comarcal, es troba ubicat sobre el nucli antic de Berga i manté part dels murs de la fortalesa. Les edificacions originals s’han perdut a causa del seguit d’enderrocs, reconstruccions i canvis d’ús que va tenir el castell al llarg de la seva història.

En els últims anys l’ens comarcal s’ha esforçat per preservar el Castell de Berga amb diverses actuacions com la instal·lació de la nova il·luminació el 2020 o la retirada del vas de l’antiga piscina el 2021.

X