Berga Suma no era un partit, és una comparsa de carnaval

A poc més de 24 hores per l'inici de la rua de carrosses, han presentat Marc Giró com a cap de llista i han avançat que la resta d'integrants de la candidatura s'anunciaran dissabte

El projecte d’agrupació d’electors que el 18 de gener es va presentar a les xarxes socials com a Berga Suma era una comparsa de carnaval. Des de mig gener, han anat penjant les línies mare del suposat partit a les xarxes i aquest divendres, a poc més de 24 hores per l’inici de la rua de carrosses, han presentat Marc Giró com a cap de llista i han avançat que la resta d’integrants de la candidatura s’anunciaran dissabte.

Berga Suma ha adoptat des d’un primer moment un to seriós a les xarxes, sense deixar anar pistes clares sobre la seva veritable intenció. Fins i tot van enviar una nota de premsa als mitjans de comunicació on explicaven els pilars del projecte i anunciaven la presentació oficial el dia 4 de març, a les 18 hores, en un lloc a determinar en els pròxims dies. Això sí, en cap cas van anunciar els noms que hi havia darrere la llista i van refusar fer-ho, preguntats pels mitjans de comunicació. Veient que no es podia verificar la identitat de qui hi havia darrere la candidatura, l’Aquí Berguedà mai va publicar res sobre el projecte.

Amb seu a Cal Fàbregas

Durant aquestes setmanes, Berga Suma fins i tot ha destapat que tenien seu al carrer Major, una tendència cada vegada més popular entre els grups polítics de la ciutat. Fa una setmana van explicar que Cal Fàbregas, l’antiga seu de Ginkgo als quatre cantons, seria el local de la candidatura i que treballaven per posar-lo a punt i poder-s’hi presentar el 4 de març.

Rebombori a les xarxes

La notícia ha generat molta sorpresa a les xarxes. Alguns han felicitat els impulsors de la idea per haver aconseguit que molts se la creguessin. Altres, com el conseller comarcal Lluís Vall, s’ho ensumaven. I en paral·lel, el compte de Berga Suma ha adoptat un to molt més distès que el de les últimes setmanes per respondre a les reaccions

X