Ginkgo convoca la cinquena caminada per al càncer infantil i busca acostar-se als 50.000 euros donats entre totes les edicions

Serà diumenge de la setmana vinent, 12 de març, amb inici i final, com sempre a la plaça de la Font del Ros

Ginkgo ja ha organitzat quatre edicions de la seva caminada solidària amb la idea de recollir diners per a la investigació del càncer infantil, i aquest març ha convocat la cinquena edició. Serà diumenge 12, amb inici i final a la Font del Ros, i s’ha presentat un any més com una cita apta per a tots els públics. “Fins i tot la fa una família en cadira de rodes. Si ells poden, per què tu no?”, afirma la presidenta de l’entitat, Aurora Fernández.

En les quatre edicions de la caminada solidària que ja s’han celebrat, Ginkgo ha pogut fer arribar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona uns 38.000 euros. L’any passat el donatiu va ser especialment gran perquè, als diners recaptats durant la cursa solidària, s’hi va afegir la bossa de diners recaptats per la Guita Grossa amb la venda de samarretes de l’aniversari. Ginkgo va poder donar 10.000 euros als investigadors del càncer infantil.

Inscripcions obertes

Ginkgo ja està fent inscripcions per a la caminada. Es poden fer aquest dissabte, 4 de març, durant tot el matí, i dimecres vinent, de 5 a 7 de la tarda, a la nova seu de l’entitat. És uns metres més avall de l’antiga, que era a Cal Fàbregas. Ara Ginkgo s’ha desplaçat ben bé al costat de la Cereria Sant Roc.

Precisament, sobre la nova ubicació, la presidenta ha destacat que s’aprofitaran les inscripcions per ensenyar-la al públic. Amb el canvi de local, Ginkgo guanya intimitat, i és que, més enllà de l’espai de treball que es veu des del carrer, també hi ha habitacions a la planta de dalt que donen més intimitat a l’hora d’atendre persones.

La recollida de la bossa de regal per a cada participant serà a l’Hotel d’Entitats dissabte de la setmana que ve, dia 11 de març, tant en horari de matí (de 10 a 13 h) com de tarda (de 17 a 20 h).

“El temps no el podem escollir, com tampoc poden escollir els nens no tenir càncer”

Aurora Fernández ha admès que molta gent no ha fet la inscripció encara perquè continua pendent de la meteorologia, ja que el fred dels últims dies no ha ajudat en absolut. Sobre això, la presidenta de Ginkgo ha reivindicat que “el temps no l’escollim, com tampoc poden escollir no tenir càncer els nens que el pateixen”. Fernández també ha demanat que la gent no esperi a última hora perquè els que s’apuntin el mateix diumenge podrien quedar-se sense esmorzar.

En la mateixa línia, l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha insistit que “malauradament entitats com Ginkgo han d’existir perquè els governs supramunicipals no posen els diners suficients per a la investigació”. L’alcalde ha coincidit amb la presidenta de l’entitat que “els nens són el nostre present i el nostre futur” i ha insistit a desbordar la Font del Ros per seguir engrandint la tasca solidària de Ginkgo a la comarca.

Amb la implicació dels botiguers

Com cada edició, la unió de botiguers i comerciants, Bergacomercial, s’ha volgut sumar a la iniciativa i ha mobilitzat una sèrie d’establiments dedicats a la carn i també forns de pa, per tal que l’esmorzar que el dia de la cursa se servirà als participants sigui a cost zero per a Ginkgo i el donatiu a l’hospital pugui ser més gran.

Els establiments que col·laboren en la causa són les cansaladeries Casafont, Marmi, Guixé, Casa Fígols, Rosell i Guitart, els forns l’Espurna i Cal Curtichs i la panificadora Pabevsa. “És una col·laboració totalment altruista i és d’agrair perquè, com cada any, d’això no en cobren res”, ha destacat Núria Romero, membre de la junta de Bergacomercial.

Un cartell amb una història

El cartell de la cinquena edició de la caminada solidària l’ha dissenyat la Judit Pelfort, que és la sòcia més jove de Ginkgo. És de Puig-reig, té 13 anys i s’ha recuperat d’una leucèmia infantil i, a més, ho ha fet sense que li quedin seqüeles, que és un dels problemes que han d’afrontar molts dels infants que han passat càncer i l’han superat. Aurora Fernández ha explicat que les seqüeles més freqüents són al cor o bé tenen relació amb problemes de concentració i de desenvolupament físic o mental.