14 entrades i 12 detinguts a Gironella en un operatiu contra el tràfic de cocaïna i haixix

És el resultat d'una investigació que es va iniciar fa més d'un any i mig, arran d'un informe municipal que va detectar punts de distribució. Des d'aleshores Mossos van iniciar la investigació

Moment de l'operatiu, aquest divendres, a l'avinguda Catalunya de Gironella. MARC CANTURRI

Matí d’alta presència policial a l’avinguda Catalunya de Gironella i els seus voltants. Els Mossos d’Esquadra han executat aquest divendres un operatiu que feia mesos que preparaven contra el tràfic de cocaïna i haixix al municipi. Des de les cinc de la matinada, nombrosos efectius del cos han iniciat les entrades a finques de Gironella. Ara per ara, han fet 14 entrades i 12 detencions, però l’operatiu continua en marxa.

A primera hora del matí hi havia efectius policials repartits per tota l’avinguda i les entrades al municipi. Amb el pas de les hores, els efectius s’han concentrat a la Peixateria Gironella, a l’avinguda Catalunya 117, i en dues finques que hi ha a tocar de l’antiga C-1411, la carretera que comunica les dues rotondes de l’accés al nucli urbà pel nord. La peixateria, un dels punts calents de l’operatiu, és a pocs metres de l’Escola Gironella i el desplegament ha coincidit amb una franja horària de molt moviment a la zona, ja que les famílies portaven els infants a escola.

“No s’amagaven de res”

Mentre els agents implicats en l’operatiu detallaven que el cas es troba sota secret de sumari i que se’n podia dir ben poca cosa, el rum-rum a la zona era evident. Diversos veïns han opinat que era un operatiu que calia des de feia mesos i, fins i tot, alguns asseguren que els implicats en l’organització “no s’amagaven de res”. Altres, en canvi, han quedat de pedra i reconeixen que se’n fan creus que hagi calgut fer un desplegament com el d’aquest divendres en un municipi com Gironella.

https://twitter.com/MarcCanturri/status/1634107709925609472

Més d’un any i mig d’investigació

L’alcalde de Gironella, David Font, ha explicat que l’organització es va començar a investigar arran d’un informe municipal, de fa més d’un any i mig. Els vigilants van identificar punts de distribució i matrícules de vehicles i ho van passar a Mossos per tal que, si ho consideraven, iniciessin la investigació. “Des d’aleshores hem tingut una relació fluida i hem col·laborat amb tot allò que hem pogut per arribar fins aquí”, comenta.

Sobre la dilació de l’actuació, Font ha apuntat que “els Mossos no podien fer les entrades fins que ho tinguessin tot lligat per destapar l’arrel de l’organització”. L’alcalde sabia que l’operatiu seria durant el mes de març, però no ha sabut que seria avui fins que el cos li ha confirmat de matinada, quan ja s’havia iniciat: “No és un dia per sentir-se orgullós de res, però sí que podem dir que s’ha fet la feina ben feta i hem d’agrair la feina als cossos de seguretat. L’únic que podem demanar és que trobin tot el que busquen i que tots els que formen part de la xarxa paguin pel que han fet”.

Durant l’operatiu s’ha mobilitzat efectius de l’Àrea de Regional de Recursos Operatius (ARRO), la Unitat d’Investigació del Berguedà, l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió i efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) del Berguedà.

X