Cocaïna, haixix, marihuana, 58.000 euros i estris per preparar les dosis, el material intervingut en l’operatiu a Gironella

Alguns dels detinguts no tenen feina, de manera que vivien del tràfic de drogues. Tots van passar a disposició del jutge, que va decretar llibertat amb càrrecs

Moment de l'operatiu, aquest divendres, a l'avinguda Catalunya de Gironella. MARC CANTURRI

84 grams de cocaïna, 892 grams d’haixix, 340 grams de cabdells de marihuana, 58.260 euros en efectiu, estris de pesatge, material per preparar dosis i 720 pastilles de clonazepam per produir més dosis de cocaïna. És tot el material que els Mossos d’Esquadra van intervenir en l’operatiu de divendres contra una organització criminal dedicada al tràfic de drogues que va quedar desarticulada.

Tal com ja va informar l’Aquí Berguedà el mateix dia, es van detenir 12 persones i es van realitzar 14 entrades i escorcolls des de les 5 de la matinada. Els Mossos, de fet, han difós el vídeo d’una d’aquestes entrades en el marc d’un operatiu en el qual van participar uns 200 efectius.

https://www.facebook.com/AquiBergueda/videos/5877420689039153/

Una investigació d’un any i mig

L’alcalde de Gironella, David Font, va confirmar divendres que la investigació s’havia iniciat feia més d’un any mig arran d’un informe que es va traslladar als Mossos des del municipi. Ara el cos de policia confirma que hi treballaven des de mitjans del 2021 “després d’obtenir diversa informació que posava en coneixement que a la població hi havia diferents punts de venda i distribució de droga al detall”.

Durant la investigació els Mossos van esbrinar que hi havia una organització criminal formada per diverses persones que residien a la mateixa població de Gironella. El grup treballava de manera coordinada i operava en el mateix municipi, tot i que en ocasions també ho feien en altres poblacions del Berguedà, i disposaven d’una cartera de clients molt elevada. Entre els membres del grup tenien una xarxa de col·laboració, tant en l’obtenció de la droga com en la posterior venda al detall als seus clients.

Els detinguts van passar el dia 12 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga, el qual va decretar llibertat amb càrrecs. Alguns dels detinguts no tenien cap feina, de manera que vivien dels beneficis que generava el tràfic de drogues. Els Mossos també han pogut certificar que, en algun cas, s’aprofitava un negoci legal com a tapadora, ja que en l’interior de l’establiment també s’hi van trobar substàncies.