Ivan Sànchez, sobre el Museu de la Patum: “No és definitiu, no donem la porta per tancada”

L'alcalde ha assegurat que l’Ajuntament prepararà un recurs, a l’espera que es puguin pujar uns esglaons al rànquing i que la resolució s’acabi obrint a més projectes

L’Ajuntament de Berga no tira la tovallola pel que fa al Museu de la Patum. El projecte ha quedat, en primera instància, fora del Next Generation que havia demanat amb la idea d’aconseguir 3 milions per a l’obra, però l’alcalde, Ivan Sànchez, ha recalcat a l’Aquí Berguedà que “la resolució no és definitiva” i ha destacat que Berga ha quedat “bastant amunt”. Sànchez ha admès que eren conscients que no era un ajut per equipaments culturals, sinó més aviat encarat a rehabilitacions per millorar l’eficiència energètica d’edificis públics. Però està convençut que el de Berga és “un bon projecte”.

Sànchez ha assegurat que l’Ajuntament prepararà un recurs, a l’espera que es puguin pujar uns esglaons al rànquing i que la resolució s’acabi obrint a més projectes, una via que el mateix document oficial ja deixa oberta. L’alcalde, a més, ha explicat que té previst tornar a Madrid després de Setmana Santa per parlar amb la Moncloa de la normativa del foc i també del futur de la Casa de la Patum, sigui amb Next Generation o sense.

L’alcalde ha reivindicat que la rehabilitació de l’Ateneu és una prioritat en l’ordre del dia de l’Ajuntament, ja que esdevindria una pota més per “embellir el cor de Berga”, després de les accions impulsades o en vies d’execució a la ronda Moreta i al carrer Harmonia.

25.000 euros més cap al finançament ordinari de la festa

Més enllà de l’ajut per al Museu de la Patum, Sànchez ha avançat que, aquest Corpus, la Generalitat incrementarà la partida per a la Patum. Dels 100.000 euros de fa un any, es passarà a 125.000. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ja va dir a Berga el 2022 que estudiaria ampliar la partida, amb la idea de caminar cap al 2% d’inversió cultural arreu del país. I, d’entrada, per aquest 2023, ha complert.