Acord entre la UManresa i l’Ajuntament de Gironella per portar programes universitaris al Berguedà

És el primer conveni d’aquestes característiques que UManresa – FUB signa amb un ajuntament del Berguedà i contempla, entre d'altres, l'organització de cursos, seminaris, reunions i jornades estables, periòdiques i circumstancials a Gironella

L’Ajuntament de Gironella i UManresa – Fundació Universitària del Bages s’han compromès a impulsar de forma conjunta el desenvolupament de programes de formació superior i universitària al Berguedà. L’alcalde del municipi, David Font, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, han signat aquest divendres el conveni que posa sobre paper el compromís.

L’acord parteix de la voluntat de l’Ajuntament de Gironella d’aproximar el coneixement universitari tant al municipi com al conjunt de la comarca per augmentar el nombre de persones formades i que, al mateix temps, contribueixi a complementar l’oferta formativa superior de la universitat manresana.

Cursos, seminaris o reunions estables, periòdiques i puntuals

De manera genèrica, el conveni preveu que la institució universitària i l’Ajuntament de Gironella organitzin programes formatius, de caràcter superior i universitari, a Gironella. Això inclou també cursos, seminaris, reunions i jornades que es poden organitzar tant de manera estable com periòdica o circumstancial. El conveni contempla també el treball conjunt per aprofundir en els àmbits de la formació superior i universitària, en la formació contínua i en el de la recerca. Finalment, l’acord estableix que ambdues institucions col·laboraran en l’àmbit de la docència, organitzant activitats adreçades tant al professorat com a estudiantat.

David Font, alcalde de Gironella, ha afirmat que “avui posem la llavor perquè els estudis superiors i universitaris arribin al Berguedà, per retenir i captar estudiants”. I ha afegit que “és una oportunitat històrica per a Gironella i per a tota la comarca, que confiem donarà fruits en els pròxims mesos i anys”.

X