Abel Garcia (PSC) i Josep Lara (Junts), assessors de la Diputació, amb sous de 5.393 i 4.072 euros bruts al mes

Josep Lara (esquerra) i Abel Garcia (dreta), durant el seu mandat al Consell Comarcal del Berguedà. Foto: CCB
Josep Lara (esquerra) i Abel Garcia (dreta), durant el seu mandat al Consell Comarcal del Berguedà. Foto: CCB

La cúpula del Consell Comarcal del Berguedà durant el mandat 2019-2023 ha quedat arraconada després del pacte de govern ERC-Junts-CUP-MésxGironella. L’anterior president, Josep Lara (Junts), va perdre l’alcaldia de Guardiola, ara a mans de l’independent Ferran Sayes. I el vicepresident Abel Garcia (PSC) continua com a conseller, però ara a l’oposició, i també és regidor a l’oposició a l’Ajuntament de Berga.

Tots dos arrenquen el nou mandat com a assessors de la Diputació de Barcelona. Abel Garcia, que en l’àmbit professional ha estat els últims anys cap de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Mollet de Vallès, fa el salt a la Diputació com a assessor de l’Àrea d’Esports i Activitat Física. Per això, cobrarà un sou de nivell 4, és a dir, 5.393,15 euros bruts al mes, amb catorze pagues anuals.

Josep Lara farà d’assessor del grup de Junts a la Diputació i, per això, se li atribueix un sou de nivell 5: 4.072,13 euros bruts al mes, també amb catorze pagues.

133 assessors

La Diputació de Barcelona acaba de publicar el personal eventual que tindrà en el pròxim mandat, després de l’acord entre el PSC, En Comú Podem, Tots per Terrassa i dos diputats de Junts, a què s’ha incorporat també ERC. La presidència recau en l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret (PSC). En total, la llei fixa que la Diputació pot tenir un màxim de 133 assessors.

A la llista d’assessors, s’hi manté la politòloga berguedana Júlia Francàs, que es va incorporar a la Diputació de Barcelona el 2021. Tindrà, com Josep Lara, la responsabilitat d’assessorar el grup de Junts, en aquest cas com a coordinadora adjunta, i cobrarà, com Abel Garcia, 5.393,15 euros bruts al mes.

X