Aquestes són les 15 empreses que més facturen al Berguedà

Catalana de Pinsos, l'empresa que més factura del Berguedà

Les empreses amb seu al Berguedà van superar per primer cop el trimestre passat la barrera de les 16.000 persones empleades, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, recollides per la Cambra de Comerç. No totes treballen al Berguedà, perquè n’hi ha que tenen les oficines aquí i centres de treball en altres punts, però el rècord demostra la vitalitat del sector empresarial.

Des de la crisi tèxtil i minera dels anys 90, el Berguedà s’ha convertit en una terra d’empreses petites. Només tres tenen més de 250 treballadors. Però destaquen alguns casos d’empreses que s’han anat fent grans i han arribat a superar els 10 milions d’euros de facturació.

Aquestes són les 15 empreses berguedanes que més ingressos tenen, segons les últimes dades disponibles:

CATT, l'empresa amb més treballadors

L'empresa amb més treballadors, 935, és l'agència de treball temporal CATT, que té la seu central a la plaça dels Països Catalans de Berga, però 30 oficines més arreu de Catalunya, a Madrid, a València i a Palma. I la que factura més, gairebé 37 milions, és Catalana de Pinsos, situada entre la Plana i l'Ametlla de Casserres, al terme d'Olvan.

La llista té empreses molt conegudes per l'activitat comercial a la comarca, com Ballús i Comercial Peralba, i per la tradició industrial, com la Bergadana de les ambulàncies. Hi figuren també algunes de les grans contractistes que té el Berguedà, com Cedinsa i Pasquina (carreteres) o Containers del Berguedà (residus).

Hi ha els gegants del tractament de la fusta: les serradores Boix i Forestal de Catalunya. Hi consta una única empresa tèxtil en una antiga colònia industrial, Meroltex, a l'Ametlla de Merola, que s'ha especialitzat en teixits sostenibles. I una càrnia, Especialitats Pirineus, amb seu al polígon de Berga.

Els noms més desconseguts

Però també s'han fet un lloc al rànquing empreses no tan conegudes per la majoria de població, com la tercera, Remcobcn, amb seu al carrer Gereral Manso de Berga, que dona feina a 381 persones, fa maquinària per a indústria i mineria, i treballa per a les mines de Súria i Cardona.

Weelko Barcelona és una empresa del polígon de la Valldan que factura 18 milions, i treballa en el sector del mobiliari de wellness: per exemple, lliteres i cadires per a salons d'estètica, perruqueria i spa i per a consultes de podologia i fisioteràpia.

I Faerch Barcelona és una multinacional danesa que fabrica embalatges per a menjar i beure, i que té la seu per a Espanya i Portugal a Olvan.