Apareix una pintada signada pel SEPC a la façana del carrer Harmonia estrenada fa un mes

El sindicat estudiantil també en signa dues més que han aparegut al call jueu. Una d'aquestes últimes l'han tapat els mateixos veïns i l'Ajuntament té previst treure les altres aquest mateix dijous.

La nova façana del carrer Harmonia, inaugurada fa poc més d’un mes, ha aparegut aquesta setmana amb una pintada signada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’organització estudiantil de l’esquerra independentista. S’hi llegeix “guerra per la terra” i és una de les diverses pintades que el sindicat ha signat en diverses parets del barri vell. A la berruga, a tocar de la plaça de Sant Pere, també n’hi ha, però el veïnat ja s’ha encarregat de tapar-ne una.

El Casal Panxo, l’entitat berguedana de l’esquerra independentista, se n’ha desmarcat i ha condemnat els fets. En una publicació al seu compte d’Instagram, el casal assegura que “la reivindicació a les parets és una eina totalment legítima, però no a qualsevol cost”.

També ho ha fet el govern municipal, que té la CUP com a força majoritària, fent coalició amb ERC. L’alcalde, Ivan Sànchez, ha dit a l’Aquí Berguedà que aquest mateix dijous a la tarda s’hi enviarà maquinària per netejar tant la paret del carrer Harmonia com les pintades que s’han fet al call jueu. “Ens agradaria que la gent respectés i preservés el nostre patrimoni. Hi ha moltes maneres de reivindicar, però està clar que fem un flac favor a la ciutat si entre tots posem el coll i els esforços en zones com el carrer Harmonia, i això no es respecta”, ha dit l’alcalde.

L’oposició es queixa

Des de l’oposició, diverses veus han sortit al pas arran de les pintades. El regidor de Junts per Berga Ferran Aymerich ha fet una piulada a Twitter lamentant els fets al carrer Harmonia.

Al fil de Ferran Aymerich s’hi ha afegit una altra veu política: la del regidor del PSC Marc Ortega, que ha recriminat que no és la primera pintada que apareix en punts de la ciutat i que n’hi ha que ataquen directament el seu cap de files, Abel Garcia. Ortega n’ha exposat dues: al carrer Instrucció i a l’hotel d’entitats. “No s’ha netejat, segurament, perquè no hi ha interès a treure-ho i no hi passa cap esdeveniment rellevant”, ha dit.

I és que, pel transformat carrer Harmonia, aquest cap de setmana hi passarà la Portal Attack, que portarà més d’un centenar de ciclistes a coronar el portal de Santa Magdalena amb bicicletes antigues, d’abans de finals dels 80.

X