La temporada cultural de tardor i hivern a Berga arrenca fort

La programació comptarà amb espectacles molt diversos, des de concerts a teatres musicals i obres tradicionals representades tan per companyies professionals com per grups amateurs

Presentació de la programació cultural de tardor i d'hivern al Teatre Municipal de Berga

El Teatre Municipal de Berga tornarà a gaudir de l’espectacle amb la programació cultural de tardor i hivern, que es durà a terme del 29 de setembre al 14 de gener. La programació és molt variada i inclou musicals, concerts, obres de teatre i fins i tot un espectacle científic.

Vinculació amb la Nit Europea de la Recerca

El Teatre Municipal estrenarà la programació amb Les Bombolles de l’Anton el 29 de setembre, justament el dia en què se celebrarà la Nit Europea de la Recerca. L’espectacle, que és organitzat per la UPC i l’Exploratori de Recursos de la Natura pretén ensenyar les possibilitats que ofereix la matemàtica barrejant-ho amb conceptes recreatius i lúdics. L’esdeveniment serà totalment gratuït i està pensat per a tots els públics.

Propostes musicals

La música tindrà un gran protagonisme en la programació. El 7 i el 8 d’octubre, Munt D’Arts portarà Grease a l’escenari, musical més que conegut que serà interpretat pels alumnes de l’entitat. Dues setmanes més tard, el diumenge 22 d’octubre, el grup Port Bo farà una cantada d’havaneres amb un ampli i variat programa, que portarà a l’escenari un repertori que inclou temes propis i d’altres més populars. 

El 12 de novembre, el Teatre Municipal de Berga tornarà a obrir el teló amb Abba The New Experience, un espectacle musical on s’interpretaran els temes més populars de la coneguda banda sueca. L’espectacle organitzat pel Club Rotary Berguedà oferirà una gran posada en escena ambientada en els anys 70 i 80 per transmetre la màgia d’ABBA a totes les generacions. 

Per últim, l’Escola de Música de Berga portarà dos concerts a l’escenari. El primer serà el dia 16 de desembre i oferirà un espectacle on participaran les quatre formacions de gran format de les quals disposa l’escola, Cobla, Banda, Big Band i Orquestra de corda. Un dia més tard, el 17 de desembre, l’Escola de Música de Berga celebrarà el ja tradicional Concert de Nadal, on prendran part les Corals Infantils. Mònica Roca, secretària acadèmica de l’escola, ha explicat que “el concert serà d’un àmbit molt familiar” i serà protagonitzat per nens i nenes de 6 a 11 anys.

Espectacles en el marc del 25 N

Aprofitant que el 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, el Teatre Municipal comptarà amb dos espectacles relacionats i sensibilitzats amb la causa. La primera funció serà el 18 de novembre, amb l’obra Alan, que mostra l’assetjament escolar i la transfòbia que pateix un jove de disset anys que acaba suïcidant-se. Una setmana més tard, el diumenge 26, s’estrenarà La Motxilla de l’Ada, una altra obra que tracta de prop la transfòbia i la identitat de gènere.

Actuacions teatrals

La primera proposta teatral serà el dia 28 d’octubre i anirà a càrrec de Tràfec Teatre, que representarà Estrip i Sinònims. Les quatre actrius que representaran l’obra ja van fer-ho fa 34 anys i s’han volgut tornar a ajuntar per mostrar com han canviat els seus cossos durant aquests anys i donar una mirada diferent de l’espectacle. Lídia Canals, actriu de l’obra i membre de l’entitat ha expressat que “és una proposta una mica atrevida, però que els fa molta il·lusió dur-la a terme”.

Al Teatre Municipal no hi podia faltar un espectacle de la Farsa, i el 4 i 5 de novembre, l’agrupació teatral berguedana estrenarà Som Dones, que és una adaptació de l’obra Les Cunyades, de Michael Tremblay. Angelina Vilella, directora de l’obra ha explicat que “ha xuclat tot el drama de l’obra original i l’ha convertit en un divertimento”

La programació teatral continuarà amb El Tigre de Teatre de Guerrilla, que es representarà el 3 de desembre i acabarà amb el plat fort de tota la proposta, Els Pastorets, de Serafí Pitarra. Enguany, els Pastorets comptaran amb la col·laboració d’unes 160 persones i 28 actors i actrius s’estrenaran amb un nou paper. Èric Calderer, nou director dels Pastorets, s’ha mostrat ferm respecte als canvis impulsats l’any passat per Marc i Cesc Marginet, que van prendre la decisió que els papers masculins de l’obra també poguessin estar representats per dones. “Els canvis de l’any passat van ser una proposta arriscada, però s’han consolidat i aquest any es repetirà” ha assegurat Calderer. L’obra es representarà en 5 funcions diferents que es faran els dies 25 i 26 de desembre, i l’1, el 7 i el 14 de gener.

Ermínia Altarriba, regidora de Programació Cultural s’ha mostrat orgullosa de tenir una oferta cultural així de rica al Teatre Municipal i ha expressat que “des de l’Ajuntament estan molt contents de tenir un teixit associatiu cultural tan entregat a la ciutat”. Altarriba també ha donat a conèixer algunes millores que s’han fet darrerament al Teatre Municipal com el canvi de cortinatge, que ha costat 18.000 euros i la renovació de l’equip de so, que ha suposat una despesa de 31.100 euros a l’Ajuntament.

X