Novena edició del Festival de Poesia Vila de Gironella: tot el que no et pots perdre

A l'acte es va explicar el programa del festival i es va fer l'entrega dels premis del Premi de Poesia Vila de Gironella


Els carrers i racons de Gironella s’inundaran de versos i poesia en les pròximes setmanes. L’Associació Cultural CalamArts en Tinta organitza per novè any consecutiu el Festival de Poesia Vila de Gironella, que comptarà amb diversos actes i activitats al poble que començaran el dia 20 d’octubre i finalitzaran el 19 de novembre. Gironella, doncs, gaudirà durant un mes de tota l’oferta cultural que el festival aportarà a la ciutat.

L’esperat veredicte

Ahir, es va fer l’acte de presentació a l’Espai Santa Eulàlia de Gironella on es va explicar el programa del festival i es va anunciar el veredicte del Tercer Premi de Poesia Vila de Gironella.

En categoria infantil, la guanyadora del certamen va ser Alba Tórtola, amb l’obra “Cor Gran, Cos Petit”.

Pel que fa a la categoria juvenil, qui es va endur el premi va ser Elna Mateu, amb el poema “Jo soc pluja”.

La poesia a la defensa del català

I el premi d’adults va ser atorgat per unanimitat del jurat a Jaume Invernon, amb l’obra “Cal·ligrafia a les flames”. Al recollir el premi, Invernon va mostrar-se satisfet d’haver participat al concurs i va considerar l’organització del certamen com “un gest necessari per defensar la llengua que assetgen tants depredadors de forma constant”.

David Font, alcalde de Gironella, també va voler relacionar el festival i el concurs de poesia amb la defensa directa del català, dient que “és important que festivals com aquest utilitzin la llengua i encoratgin als més joves a escriure poesia en català”.

Per fer el festival més plural i obert a tothom, el regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, va explicar que “el festival vol que hi hagi un ampli ventall de generacions que s’hi sentin involucrades i tenir en compte diferents col·lectius, fent-los partícips de tots els esdeveniments culturals”.

Consulta tota la programació del festival AQUÍ.