Borredà amplia les instal·lacions de plaques solars

Les instal·lacions podrien tenir continuïtat en altres equipaments municipals

L’Ajuntament de Borredà, va fer una primera aposta per l’energia solar, col·locant plaques sobre la coberta dels vestidors de les piscines municipals. L’energia generada va destinada, en primer lloc, a servir a les piscines a la temporada d’estiu, i a les escoles, situades a menys de 50 metres, la resta de l’any.

El segon projecte ha consistit en la instal·lació de plaques sobre la superfície del dipòsit general d’aigua ( 1.000 m3), situat a la zona de Sobirà. L’energia que es generi anirà destinada al funcionament de les bombes de bombeig, a la planta potabilitzadora, i al conjunt dels aparells de control de la qualitat de l’aigua.

Un projecte que pot anar a més

L’empresa adjudicatària ha estat TECNIBER, ENERGIA I SERVEIS, per un import de 16.383,40 euros, i el finançament ha anat a càrrec del pla contra emergència climàtica de la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament preveu continuar apostant per l’energia solar, amb noves instal·lacions en la part no ocupada del dipòsit general, i en altres equipaments municipals. El ritme ve determinat per les ajudes demanades a Diputació de Barcelona, i a la Generalitat, amb la previsió que algun projecte sigui finançat amb fons propis.

X