La Cobla Berga Jove enregistrarà els arranjaments de La Patum de Joan Baptista Lambert

L'enregistrament tindrà lloc durant l'últim trimestre de l'any 2023

Un projecte musical amb una profunda importància històrica i cultural berguedana està
prenent forma aquests dies a Berga. Els arranjaments musicals per banda de La Patum de Joan Baptista Lambert, compositor, director i pedagog nascut a Barcelona el 1884, veuran la llum en una producció discogràfica que posarà de manifest la singularitat d’aquesta música.

Els arranjaments de La Patum de Lambert no són una descoberta recent. L’any 1993 van ser interpretats (i enregistrats) en directe al Concert de la Música Oblidada, i s’interpreten regularment a la segona part del Concert de Patum que se celebra el dissabte abans de Patum a la Plaça de Sant Pere per la Banda del Memorial Ricard Cuadra. Malgrat la seva interpretació regular, també durant La Patum, no existeix cap enregistrament d’estudi professional d’aquesta música.

Un disc fet a casa

La banda que enregistrarà els arranjaments de Lambert està formada per una combinació de músics professionals locals, incloent-hi els 12 membres de la Cobla Berga Jove, així com altres músics berguedans. El contingut del CD serà el següent:

 1. Ball de Moros i Cristians (Turcs i Cavallets)
 2. Ball de l’Àliga
 3. Ball dels Nanos Vells
 4. Ball dels Nanos o Gegants
 5. Ballet dels Gegants (Típic)
 6. Ballet dels Gegants (Importat)
 7. Ballet dels Nanos Nous
 8. Ball dels Diables (Plens)
 9. Tirabou
 10. Ella s’ho pensa (Cant del poble)
 11. Marxa de la Patum (Formació de banda simfònica)
 12. Ball de l’Àliga (Bonus Track)

La campanya de Verkami comença avui

El disc resultant estarà disponible tant en format físic com digital i es podrà adquirir a l’acte de presentació, botigues locals col·laboradores i a través de plataformes de streaming com Spotify i Apple Music. També es preveu fer un concert de presentació durant el mes d’abril de 2024 amb la mateixa formació de banda que enregistrarà el disc.

L’enregistrament tindrà lloc durant l’últim trimestre de l’any 2023, amb la presa de so i la producció a càrrec d’Enric Giné i la direcció musical a càrrec de Denis Rojo, actual director de la Cobla Berga Jove.

El finançament d’aquesta iniciativa prové del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Berga i patrocinadors privats mitjançant la campanya de Verkami que està activa des d’avui dia 8 de novembre fins a mitjans de desembre.

X