La iniciativa “Castells amb tothom” serà el colofó de la diada Xavi Batriu d’aquest dissabte

La diada de dissabte serà l'última de la temporada pels Castellers de Berga

Els Castellers de Berga celebraran l’última diada de la temporada aquest dissabte a la Plaça Sant Pere. Una diada que no només serà especial per ser la darrera de l’any i poder mostrar tot l’aprenentatge dels últims mesos, sinó que servirà de nou per homenatjar al difunt Xavi Batriu, i enguany, a més, també se celebrarà la clausura del projecte “Castells amb Tothom”.

Aquest projecte que s’ha dut a terme durant l’últim mes, ha consistit a ensenyar les nocions més bàsiques del món casteller a través d’uns tallers als alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Guillem de Berguedà i als nois i noies de la Fundació La Llar.

Aquest dissabte, doncs, la iniciativa “Castells amb tothom” tocarà la seva fi, i ho farà dins dels actes de la lll Diada Xavi Batriu. A les 16:00 hores de la tarda, els Castellers de Berga i els alumnes de l’institut Guillem de Berguedà i de la Fundació La Llar sortiran del Cine Catalunya cap a la Plaça Sant Pere fent una cercavila, i en arribar, es podran veure els castells dels alumnes de 4t d’ESO i de la Llar. 

Els Castellers de Berga es mostren ambiciosos

A les 17:00 hores de la tarda, els Castellers de Berga agafaran el relleu, juntament amb els Castellers de Santpedor, i obriran la sessió castellera amb un pilar caminat. Seguidament, faran els castells que porten assajant durant tot l’any i amb els quals intentaran guanyar-se els aplaudiments de tots els assistents a la plaça.

Finalitzats els castells, tota l’activitat es traslladarà al Cine Catalunya, on hi haurà un sopar popular i concerts a càrrec dels Trinxats, Karaoke’s Band i el DJ Toni Malé, que servirà per clausurar la temporada castellera de forma festiva.

Marc Rovira, cap de colla dels Castellers de Berga, ha valorat la temporada positivament i ha fet èmfasi en el creixement social que ha viscut l’entitat. D’altra banda, també ha explicat que “serà un dia molt sentimental per la colla i que serà una diada de màxims, on porten preparats castells que no feien des d’abans de la pandèmia”.

X