Fira de Sant Martí 2023: tot el que no et pots perdre de la fira comercial de Puig-reig

És aquest cap de setmana, 11 i 12 de novembre, i s'hi esperen una vuitantena d'expositors i nombroses activitats d'oci per fer-la encara més atractiva per als visitants.

Puig-reig es prepara pel seu cap de setmana més comercial de l’any. Arriba la Fira de Sant Martí, i ho fa farcida de novetats per fidelitzar públic i atraure’n de nou. És aquest cap de setmana, tant dissabte com diumenge 11 i 12 de novembre, i s’hi esperen una vuitantena d’expositors del municipi, la comarca i, fins i tot, territoris veïns.

Més protagonisme per a les empreses

La Fira de Sant Martí és un epicentre de comerços i entitats de Puig-reig, però aquest any s’ha volgut anar una mica més enllà i les empreses també hi tindran un paper fonamental. Ho explicava en roda de premsa el regidor de Comerç, Pol Vila: “Hem anat a picar les portes del sector empresarial per incorporar-lo a la fira i que les empreses de casa puguin explicar la seva activitat, donar-se a conèixer i tenir una relació amb els visitants”.

Això es traduirà en una gran novetat. Al recinte firal que es crearà durant tot el cap de setmana entre els carrers Major i Llobregat, hi haurà comerços i entitats, però també empreses.

A banda, s’ha preparat un programa d’actes i espectacles per fer-la més atractiva a tots els públics i motivar la participació dels visitants. Hi haurà jocs i tallers infantils, vermuts musicals, gegants, concerts, espectacles i sardanes, entre d’altres.

Homenatge al fotògraf Manel Iglesias

La inauguració oficial i institucional de la fira serà dissabte a les 12 del migdia, enguany a càrrec de Manel Iglesias, fotògraf del poble, en representació de l’establiment històric Iglesias Fotògrafs. L’Ajuntament de Puig-reig vol retre homenatge Manel Iglesias (pare) que ha traspassat recentment, per la seva vinculació amb el poble i el llegat que deixa al municipi a través del seu arxiu fotogràfic.

L’Espai Sant Martí Lletraferit: cultura, vins, formatges i ambient

La unió de botiguers de Puig-reig és un dels principals actius de la fira, com sempre. De tot el que hi aporten, Eva Gorchs ha destacat l’espai Sant Martí Lletraferit, que s’ubicarà a la plaça de la Creu, amb la col·laboració de la biblioteca del municipi.

Dissabte a les 11 del matí s’hi farà un taller infantil de gegantons i gegantones i a la tarda, la lectura de contes per a adults maridada amb un tast de vins i formatges a càrrec de Terrers. Per participar en aquest últim acte, cal comprar tiquet a la biblioteca, per 12 euros.

Els botiguers també organitzen diversos espectacles al llarg del recinte firal durant tota la tarda de dissabte a la tarda. Hi haurà música al carrer, balls i malabaristes. “Volem atraure visitants i que hi hagi moviment”, ha assegurat.

Teatre a l’Ametlla… i busos llançadora

L’organització també opta aquest any per fomentar el teatre local. Per això han inclòs en el programa de la fira l’obra Clau per a dos, del grup de teatre de l’Ametlla de Merola. Es representarà al teatre de l’Ametlla diumenge a la tarda i l’Ajuntament ha decidit fer “una prova pilot” i posarà a disposició del veïnat i els visitants un bus llançadora per desplaçar-s’hi. El bus anirà fent viatges entre Puig-reig i l’Ametlla per portar el públic al teatre.

Altres activitats

Dins dels actes de Sant Martí, tindrà lloc l’acte de proclamació dels representants del pubillatge del municipi, dissabte al vespre al pavelló d’esports i amb el concert organitzat pel Grup Joves Puig-reig, enguany amb el grup La nit del Canet, DJ Destor i DJ Simmons. També tindrà lloc la tradicional trobada de gegants i el concurs de pintura ràpida.

A més a més, de manera paral·lela, ja des de divendres 3 i fins divendres 24 de novembre, se celebra la 32a edició del Fòrum 10 de Comunicació que organitzen Ràdio Puig-reig i l’Ajuntament de Puig-reig cada divendres a La Sala.

Consulta tots els actes de la Fira de Sant Martí 2023 al Sortim, l’agenda cultural de l’Aquí Berguedà

X