Nevada al Berguedà: gruixos de fins a 10 cm als Rasos i al Cadí i pluja suau però extensa a tota la comarca

La pluja ha estat minsa, i ha deixat fins a 11 litres a Castellar del Riu i registres per sota dels 10 a la resta del Berguedà

Àrea recreativa de Font Terrers, a Gósol, després de la nevada del 19 de gener del 2024 | MeteoGósol
Àrea recreativa de Font Terrers, a Gósol, després de la nevada del 19 de gener del 2024 | MeteoGósol

La borrasca d’aquest divendres ha deixat registres minsos de pluja a la majoria de municipis del Berguedà, i la grossa ha caigut als cims, on s’han acumulat entre 5 i 10 cm de neu.

El Xalet-Refugi dels Rasos de Peguera, a 1.754 m d’altitud, ha arribat fins als 10 cm: hi ha nevat gairebé tot el dia, amb una precipitació fina, a estones intensa, i una neu humida.

Al pàrquing de la Creu, la nevada ha arribat també als 5 cm, segons ha registrat l’observador meteorològic Adrià Vázquez Berenguer. Les imatges mostren un paisatge completament blanc.

Un vídeo de la zona del refugi, difós a X pel Projecte 4 Estacions, mostra com queia la neu als Rasos cap a les 11.00.

Nevada a les cotes altes de Gósol

Al municipi més alt del Berguedà, Gósol, també hi ha nevat sense parar des de primera hora. La cota de neu ha anat baixant des dels 1.800 m, a primera hora del matí, fins als 1.400 m, més tard, quan s’han vist volves al poble.

A l’àrea recreativa de Font Terrers, l’observador meteorològic MeteoGósol hi ha recollit aquestes imatges a primera hora de la tarda:

Pluja escassa a la resta de la comarca

En canvi, els registres de pluja a les cotes més baixes del Berguedà han estat escassos.

Aquests són les quantitats que han acumulat fins a la mitjanit les estacions meteorològiques de la comarca de Meteoclimatic i les automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).