Què és el microciment i per què està de moda a Barcelona?

Patrocinat

El microciment és un material de construcció que ha aconseguit convertir-se en una alternativa força destacada per a la renovació i decoració d’espais, tant interiors com exteriors. Es tracta d’un revestiment continu, que pot ser aplicable sobre qualsevol superfície i posseeix resistència, durabilitat i versatilitat.

El microciment ha incrementat la seva popularitat en els últims anys per una gran quantitat de raons. Una d’elles és la seva fàcil instal·lació, ja que no necessita obres ni causa runes, cosa que permet estalviar temps i diners. A més, compta amb una àmplia diversitat de colors, textures i acabats, que poden adaptar-se a l’estil i gust de cada persona.

El microciment a Barcelona es fa servir cada vegada més, especialment en el sector de l’arquitectura i el disseny d’interiors. S’ha convertit en un dels seus principals aliats en la creació d’espais únics i originals, ja que es pot aplicar sobre tota mena de superfícies, des de sòls, parets i sostres fins a mobles, façanes i dutxes, donant lloc a ambients amb personalitat i caràcter.

El microciment a Barcelona

Barcelona és una ciutat que sempre abraça les últimes tendències, i el microciment no és una excepció. El microciment a Barcelona es troba en creixement constant, i cada vegada són més els projectes que l’incorporen com aspecte diferenciador i d’alta qualitat, per la qual cosa és possible trobar-lo en habitatges i tota mena de locals comercials, hotels, restaurants i molt més.

El microciment a Barcelona s’ha aconseguit adaptar de manera perfecta a l’estil i al caràcter que representa la Ciutat Comtal, que combina el clàssic, tradicional i històric amb el modern, innovador i avantguardista.

Alhora, aquest destacat material ofereix una àmplia diversitat de possibilitats als habitants de Barcelona, que van des dels colors més neutres i naturals fins als més vius i únics, passant per una gran quantitat de textures i nombrosos acabats, tant sobris com brillants i sofisticats.

En definitiva, el microciment a Barcelona és una aposta segura per a la creació d’espais que reflecteixin la personalitat i el caràcter de cada persona que l’utilitzi. A més, és un material que aporta valor i qualitat a qualsevol classe de projecte, sigui de reforma o de nova construcció.

Beneficis del microciment

A Barcelona, l’ús del microciment s’ha estès molt gràcies a l’àmplia llista de beneficis que ofereix, fent-lo destacar davant de molts altres materials de construcció més costosos i complicats d’implementar en obres.

Un dels beneficis principals que ofereix el microciment és la seva resistència i durabilitat. Es tracta d’un material capaç d’aguantar els cops, les ratllades, el foc, l’aigua i els agents químics. Alhora, el microciment té una gran durabilitat, que li permet superar els 20 anys si se li dona un manteniment adequat i es protegeix amb un segellador.

Un altre dels beneficis que ha incrementat la popularitat del microciment a Barcelona és la seva versatilitat i adaptabilitat. El microciment pot aplicar-se sobre nombroses superfícies, sense importar la seva forma, mida o estat. D’altra banda, és possible combinar-ho amb altres materials, com la fusta, el metall o la pedra, per crear contrastos i efectes visuals atractius.

De la mateixa manera, es tracta d’un material que admet la personalització i s’adapta a tota mena d’estètiques. Es pot optar per implementar microciment de diversos colors, així com triar diferents textures, des de les més llises i fines fins a les més rugoses i gruixudes.

Aplicacions del microciment

El microciment és aplicable en diferents espais i superfícies, tant interiors com exteriors. Per exemple, és una excel·lent opció per al revestiment dels sòls, ja que proporciona una gran resistència, durabilitat i estètica. A més, es pot implementar en diferents tipus de sòl, ja sigui de formigó, ceràmica, fusta o metall, sense necessitat d’aixecar-lo ni anivellar-lo.

El microciment s’adapta a la forma i la mida del sòl, creant una capa contínua que no té juntes ni fissures, evitant l’acumulació de brutícia i facilitant la neteja. Per aquesta raó, s’ha convertit en una opció destacada per fer servir en terres d’habitatges, locals comercials, oficines, restaurants, hotels i molts altres llocs.

D’altra banda, el microciment és una alternativa perfecta per revestir parets, oferint una gran versatilitat, adaptabilitat i personalització. Igual que amb els terres, el microciment pot aplicar-se a tota mena de parets, sense necessitat de picar ni allisar, i s’adapta a la forma i la mida.

De la mateixa manera, es tracta d’una solució pràctica i original per revestir els sostres, ja que dona resistència, durabilitat i estètica. També és una opció creativa i funcional per personalitzar tota mena de mobles, ja siguin de fusta, metall, plàstic o vidre.

Consells i recomanacions d’ús

El microciment és un material que necessita d’una correcta aplicació i manteniment per garantir el seu òptim rendiment i durabilitat. Per aquesta raó, és fonamental tenir en compte alguns consells i recomanacions.

En primer lloc, cal preparar la superfície on s’aplicarà el microciment, netejant-la i reparant qualsevol desperfecte que pugui tenir. La superfície a treballar ha d’estar seca, anivellada, ferma i lliure de pols, greix, pintura o qualsevol altre factor que impedeixi que el microciment s’hi adhereixi correctament.

D’altra banda, el microciment és un material que té unes instruccions d’ús i especificacions tècniques que han de ser respectades i seguides al peu de la lletra. És fonamental llegir atentament i seguir les indicacions del fabricant, i no improvisar ni modificar aquestes instruccions, ja que pot alterar la qualitat del material.

A més, un cop aplicat el microciment, és útil protegir-lo amb una capa de segellador o vernís, que resguardi la superfície de les taques, la humitat i el desgast. Finalment, s’ha de considerar que el microciment és un material que requereix un manteniment periòdic i adequat amb la finalitat de garantir la seva neteja, higiene i conservació.