Els expulsats d’El Tossalet acusen la Federació Catalana de Natació de dir “mentides”: “La veritat preval”

Albert Navarrete, Joan Tuson i Sandra Tristante agraeixen les mostres de suport, expliquen que estan rebent "assessorament" i que podran demostrar la seva "versió" dels fets

La direcció del centre esportiu municipal El Tossalet de Berga, destituïda la setmana passada, ha trencat el silenci i diu en un post a Instagram que la “versió oficial” que va donar la concessionària del servei, la Federació Catalana de Natació, és una acumulació de “mentides filtrades“.

El director general d’El Tossalet fins dijous passat, Albert Navarrete; el director de serveis esportius, Joan Tuson, i la directora del centre, Sandra Tristante, tots tres acomiadats, anuncien que el seu “silenci d’aquests escassos tres dies no és un reconeixement de la versió oficial”, i avancen que explicaran la seva versió dels fets, “demostrable”, en breu: “La veritat preval“.

També insinuen que continuaran treballant al sector de l’esport al Berguedà en nous projectes: “La nostra essència, la vocació per oferir esport i salut per a la població amb l’objectiu del benestar de les persones, continua inalterada“.

Prova de foc

Aquest dilluns, amb la represa del calendari d’activitats dirigides, la Federació Catalana de Natació té el repte de demostrar que El Tossalet podrà continuar prestant el servei amb normalitat tot i la destitució de la direcció.

També l’Ajuntament de Berga, en un comunicat, va prometre divendres que “el servei es continuarà prestant sense alteracions“.

Cinc anys de relacions entre Alter Sport Gim i la Federació Catalana de Natació

Alter Sport Gim funcionava fins el 2018 amb dos locals a la Font del Ros de Berga, un dels quals l’antic Gimnàs Parc. Arran de l’acord per gestionar El Tossalet, l’empresa va tancar tots dos centres i es va endur bona part dels socis al centre esportiu municipal.

No va ser tècnicament una subcontractació, perquè la concessió de l’Ajuntament a la Federació Catalana de Natació no ho permetia, però, a la pràctica, l’equip d’Alter Sport Gim va acabar portant la direcció del centre esportiu municipal, amb Navarrete, Tuson i Tristante al capdavant.

Nova barana d'El Tossalet, col·locada fa uns mesos per l'Ajuntament de Berga

Federació: motius econòmics

La Federació Catalana de Natació va justificar la destitució fulminant dels tres directius d’El Tossalet pels resultats econòmics del centre esportiu municipal que, de tota manera, no ha fet públics.

En un comunicat, divendres, va dir El Tossalet continua tenint “fortes pèrdues“, que la federació “assumeix”, i va insinuar que la gestió d’Alter Sport Gim no ha aconseguit “capgirar la situació”.

Allau de missatges de suport

Els tres directius destituïts, que continuen figurant com a direcció del centre a la web oficial, agraeixen les mostres de suport que han rebut des de divendres: “unes gràcies majúscules de part dels tres a la pluja de missatges, trucades i comentaris en xarxes que ens estan arribant, el suport de la gent ara mateix és una font d’energia vital”, diuen.

Albert Navarrete, Joan Tuson i Sandra Tristante s’estan assessorant legalment per decidir quina serà la seva “estratègia futura”.

Fa cinc anys va estar a punt de tancar

Abans de l’entrada d’Alter Sport Gim, la Federació Catalana de Natació va amenaçar amb un ERO i amb tancar les instal·lacions pel deute que arrossegava. La gestora de l’equipament va arribar a negociar amb Berga Resort, però l’Ajuntament va frenar l’acord fins a dues vegades.