Residència, present i futur

Patrocinat

Per entendre on som cal analitzar d’on venim. Durant aquests anys, hem vist passar tres models diferents de gestió i cap model ha servit per tenir una residència eficient i que garanteixi la millor atenció a les persones.

L’equip de govern groc (CUP i ERC), després del fracàs de la regidoria de Municipalitzacions, s’ha empassat el gripau i ha apostat per una gestió indirecta. Perquè de res serveix estar agafat a la ideologia del ferro roent evitant la col·laboració publicoprivada, quan aquesta serà clau per tenir un servei d’atenció a les persones de qualitat.

Traslladar la residència a l’Hotel Berga Park pot agradar més o menys, però és prioritari planificar el futur

Des de Junts celebrem el cop de timó, però creiem que arriba tard. Si els mecanismes interns ho permeten, sent optimistes, la gestió indirecta serà efectiva l’any 2025. Cal mirar el futur, i per això vam proposar al ple estudiar el trasllat de la residència a l’edifici de l’Hotel BergaPark per tres motius:

  • En breu, l’Ajuntament recuperarà la titularitat de l’Hotel i és necessari definir els usos de l’edifici.
  • Situar les persones al centre perquè treballadors i usuaris puguin gaudir d’espais moderns i funcionals.
  • L’Hotel té una capacitat de 90 a 100 usuaris. És el nombre de places òptim per garantir la qualitat assistencial i la viabilitat econòmica.

Finalment, la proposta pot agradar més o menys, però per nosaltres és prioritari definir i planificar el futur perquè Berga tingui una residència de primer nivell.

RAMÓN CABALLÉ · Junts per Berga