Claus per saber triar una bona residència d’avis a Girona

Patrocinat

Són centres que cada vegada es tornen més necessaris, tenint en compte que hi ha molta gent gran necessita cures més específiques que les famílies no poden donar. Per aquest motiu és essencial en aquests casos triar de manera adequada una bona residència amb totes les prestacions i garanties, tant per als mateixos avis com per als familiars. 

És evident que els centres de gent gran són espais molt necessaris en alguns moments, ja que hi ha ancians que requereixen cures especials o bé, d’un espai on estar algunes hores mentre els familiars treballen. En qualsevol cas, cal dir que a l’hora d’escollir un d’aquests centres, és essencial saber triar-lo adequadament, ja que serà el lloc on residirà el nostre familiar durant un temps. 

A l’hora de triar una bona residència d’avis a Girona, és essencial saber que serà un espai on s’ajudarà a millorar la qualitat de vida del nostre familiar i oferirà sempre confiança i seguretat a les famílies. En aquest sentit, cal dir que una de les millors residencies gent gran Banyoles, sens dubte, és la Solana. Es tracta d’un centre situat en aquesta localitat que disposa d’un equip d’experts professionals del sector, que estan altament qualificats.

Un centre molt familiar, modern i acollidor, i que a més és centre col·laborador de la Generalitat de Catalunya, comptant amb 96 places de residència assistida i altres 15 de centre de dia. En els serveis que ofereixen hi ha les habitacions individuals o dobles, televisió, sales d’estar, sala de cinema i sala polivalent, perruqueria, podologia, fisioteràpia, sala de RHB, jardí i terrasses exteriors. 

Aspectes a tenir en compte per triar una bona residència

Com hem dit anteriorment, les residències de gent gran són espais molt necessaris en nombroses ocasions, si bé, a l’hora d’escollir un d’aquests centres és molt important tenir en compte una sèrie d’aspectes clau.

Atenció al resident

No hi ha dubte que és un aspecte fonamental, ja que l’atenció que se li doni al resident és bàsic a l’hora de triar un centre d’aquestes característiques. L’ideal en aquests casos és que la residència compti amb atenció mèdica personalitzada les 24 hores, a més d’oferir la garantia d’un servei d’assistència sanitària integral i d’actuació ràpida si fos necessari.

Higiene i protecció

Tot i que amb la pandèmia s’han intensificat aquestes mesures, cal dir que s’han de continuar aplicant a tots els centres de gent gran. Precisament per aquest motiu, és essencial a l’hora de triar una bona residència que ofereixi bones mesures de seguretat, protecció per a treballadors i residents i higiene en tot moment. A més d’aplicar neteja, també és important dur a terme protocols de desinfecció, especialment a les habitacions i a les zones comunes.

Ubicació

Un altre aspecte a tenir en compte és la ubicació que tingui el centre, és ideal que estigui a prop del domicili familiar i que compti amb un bon accés en transport, ja sigui públic o privat. De la mateixa manera, és convenient que estigui a prop de comerços, espais verds i centres de salut i hospitals, i que tingui bon espai per aparcar, per facilitar la visita de familiars i amics.

Activitats

Una bona residència d’avis sempre ha de fomentar l’envelliment actiu, per aquest motiu, és recomanable triar un centre que ofereixi diferents activitats. Així, no està de més que comptin amb una bona programació de sortides culturals, excursions o activitats artístiques, lúdiques o d’animació. També és important que es desenvolupin exercicis per millorar la mobilitat dels residents, com rehabilitació o fisioteràpia.

Professionals

Com no podia ser d’una altra manera, els professionals que treballen en aquestes residències han de formar un bon equip multidisciplinari perquè puguin donar en tot moment una bona atenció mèdica especialitzada.

Dinar

Finalment, un altre aspecte a tenir en compte és el menjar que s’ofereix al centre, en aquest sentit, han de comptar amb menús variats, tenint en compte les necessitats nutricionals de cadascun dels residents i poder portar així un bon control alimentari.