La falsa metgessa de l’hospital de Berga també va aconseguir treballar al Circuit de Montmeló i al festival Cruïlla

Ho publica El Periòdico: Sara C.C. va treballar durant uns dos anys pel RACC, atenent en proves del Circuit de Montmeló i en festivals com el Cruïlla.

Sara C. C., falsa doctora de l'Hospital de Berga. | FOTO: El Periódico de Catalunya
Sara C. C., falsa doctora de l'Hospital de Berga. | FOTO: El Periódico de Catalunya

La falsa metgessa de l’hospital de Berga també va treballar pel RACC (Reial Automòbil Club de Catalunya), atenent en proves del Circuit de Montmeló i també en festivals com el Cruïlla. Segons publica El Periòdico a través de fonts de l’empresa, Sara C.C. va treballar durant uns dos anys pel RACC, entre 2021 i 2022, en els equips de prevenció mèdica que desplegaven en diversos esdeveniments, i l’empresa tampoc va detectar que no tenia la titulació.

Un dels sanitaris que va coincidir amb ella al RACC assegura a El Periòdico explica que Sara C.C. no treballava en proves de primera línia, com la Formula 1 o les curses del campionat del món de motocliclisme, però sí que va coincidir-hi en proves importants d’àmbit nacional.

De la falsa metgessa, el sanitari del RACC assegura que “tenia molta empenta” i “no li feia por res”. I afegeix, això sí, que sorprenia que fos tan jove i tingués dues carreres, i també que “estava molt verda”.

Dotze feines amb títol fals

La carrera falsa de Sara C. C. va començar amb feines d’infermeria o d’auxiliar d’infermeria en una clínica de cirurgia estètica del centre de Girona. Després, va passar per l’Hospital de Vic, on va treballar fugaçment el 2018, però la van fer fora al cap de deu dies perquè de seguida es van adonar que no feia bé la feina.

Sara C. C. va treballar també per a Transport Sanitari de Catalunya (TSC) a Osona, que s’ocupa gestionar les ambulàncies del SEM, i per a l’Hospital Universitari Dexeus.

Registres a la casa i al cotxe

A Berga, hi va arribar a finals del 2022, i hi va treballar durant set mesos, fins que l’hospital va rebre una alerta d’instrusisme. Els companys diuen que “era molt llesta i preguntava molt”. Els Mossos d’Esquadra de Berga es van fer càrrec de la investigació. El 24 de juliol la van detenir a Vic. Van registrar el seu cotxe i el seu domicili a Torelló, i acumulen proves per demostrar que ha comès els delictes d’intrusisme, falsedat documental i usurpació d’estat civil. El jutjat de Berga que instrueix el cas la va deixar en llibertat amb càrrecs. El Col·legi de Metges i el Col·legi d’Infermeres estan personats al cas com a acusació particular.