Neix el Festival Que Corri la Cervesa de Berga, una fira de cerveses a la plaça del Forn per vestir el comiat d’Antídot

La fira comptarà amb cinc cerveseres catalanes "de primer nivell", serà dissabte 13 d'abril, i acabarà amb l'últim concert d'Antídot, al Cine Catalunya, després de 15 anys als escenaris.

Impulsors i representants d'entitats implicades en el Festival Que Corri la Cervesa. M.C.

Neix un festival de la cervesa a Berga. L’impulsen el grup de música berguedà Antídot i El Forn Intramuralla, i l’han batejat com a Festival Que Corri la Cervesa en honor a la lletra d’un dels temes de la banda. Se celebrarà dissabte 13 d’abril, a la plaça del Forn, i d’entrada neix com una idea per vestir el comiat del grup, que ha decidit tanca la seva etapa als escenaris després de quinze anys i farà un concert al Cine Catalunya per tancar la jornada del dia 13.

Cerveses i motos, tot el dia, a la plaça del Forn

El concert al Cine serà la cloenda, però l’activitat començarà moltes hores abans, a mig matí. Els Scooter Club de Berga faran una sortida de bon matí i acabaran a la plaça del Forn, on hi exhibiran les seves motos durant tota la jornada.

A la plaça, a les 11 del matí arrencarà la fira de la cervesa. Pere Gendrau, propietari d’El Forn Intramuralla i impulsor de la fira, ha detallat que hi participaran cinc cerveseres catalanes “de primera divisió europea”. Es tracta de dues bagenques, Guineu i la Pirata, la ripollesa Calavera, l’aranesa Refu i la berguedana Grenyut. “L’esperit de la fira és molt local, perquè tenim molts bons productors aquí i estan a primera divisió; és una edició mini de les grans fires, però de primer nivell”, ha assegurat Gendrau.

La idea —ha explicat l’impulsor— és que sigui un fira que tingui el primer punt àlgid a l’hora del vermut, que freni a l’hora de dinar i que s’hi torni a posar havent dinat, i fins a la nit. A banda de les cerveses, durant tota la jornada hi haurà música en directe a la plaça del Forn, i també hi haurà menjar, amb la foodtruck La Iaia Pepa, de Casa Enfruns, i el propi establiment de la plaça, El Forn Intramuralla.

La fira de la cervesa de Berga tindrà els seus propis gots. MARC CANTURRI

L’esperada cloenda

A partir de quarts de deu del vespre, el festival a la plaça del Forn s’animarà encara més amb l’entrada en escena de la xaranga berguedana Entrompats Band i la Bauma dels Encantats, que acabaran fent una cercavila fins al Cine Catalunya, el local dels Castellers de Berga, on a partir de les 11 es traslladarà tota l’activitat, amb el concert final d’Antídot. El grup, per cert, ha batejat aquesta última actuació com “L’última dosi”. A banda d’Antídot, al cine també hi punxaran els PD Anís i Moscatell.

Havent fet, la festa continuarà a La General, que també ha preparat diferents actes per sumar-se al festival musico-cerveser.

Antídot, una història d’amics dalt de l’escenari

Antídot va començar a tocar fa uns quinze anys i està formada per un grup d’amics que han conviscut mitja vida dalt dels escenaris. Van crear el grup en un moment en què eren habituals els grups d’ska. Des d’aleshores, han gravat dos discs, Se’m fica al cap i Irripipum, i van publicar Homenatge, un EP de dues cançons. També van publicar Alçats, en motiu dels fets de l’1 d’Octubre, i fa uns mesos van llançar Monopoli del mal, un tema que havia de sortir a la llum l’abril del 2020, però no ho ha fet fins ara perquè la pandèmia va aturar-ne la producció en sec.

Antídot, en una foto de grup de l’any 2016. ANTÍDOT

Des de la pandèmia, el grup no ha tornat a fer concerts. Un dels integrants, Pere Fernández, ha explicat que “amb totes les vivències i l’amistat que hem fet, no volíem que acabés així”. Per això, fa uns mesos es van reunir per començar a donar forma a un comiat com Déu mana. Continuar el projecte on l’havien deixat els és molt difícil, perquè la vida dels integrants ha canviat molt, però tots coincideixen que mereixen “un bon final” dalt dels escenaris.

Sobre la possibilitat de repetir la jornada del 13 d’abril periòdicament, tant Antídot com El Forn Intramuralla deixen la porta oberta. “Està per veure; en funció de com surt aquest any… Una fira de la cervesa cada any? Un retrobament anual d’Antídot? Veurem”, conclouen els impulsors.