Aquest és el cartell de la Patum 2024, amb una victòria aclaparadora i havent recollit més del 50% dels vots

Dels 878 vots que es van recollir durant el procés participatiu, 443 van anar a parar a la mateixa proposta, 'Ens veiem a la plaça!', de Jaume Gubianas, que serà la que anunciï el Corpus berguedà.

Ens veiem a la plaça! Així va batejar Jaume Gubianas Escudé el cartell guanyador de la Patum 2024. La proposta ha guanyat el concurs de cartells anunciadors de la festa de manera aclaparadora, amb més del 50% dels vots emesos (443), en un veredicte que s’ha donat a conèixer aquest diumenge al matí, al Ple de l’Ascensió que ha dit ‘sí’ a celebrar la Patum per Corpus.

El cartell de Gubianas s’ha imposat a Som gegants!, d’Alexandra Bertral Gras, que ha aconseguit l’accèssit del concurs amb 135 vots (15,37%). Ballem!, d’Alfonso Fernández de Nograno, ha sumat 132 vots (15,03%) i Ja s’escolta el tabaler, de Susana Calvo Boira n’ha recollit 111 (12,64%).

La votació ha comptat amb 878 vots, dels quals 11 van ser en blanc (1,25%) i 46 van ser nuls (5,23%). Del total de vots nuls, 42 pertanyen al cartell titulat 2 en 1, d’Eva Garcia de la Fuente, que va ser desqualificat durant el període de votació per les sospites de plagi que s’hi van associar.

Els cartells guanyadors d’enguany, al Ple de l’Ascensió. MARC CANTURRI

Genís Mata, de l’Escola Sant Joan, guanya el concurs infantil

Pel que fa a la categoria infantil, la proposta titulada Esclat de Patum de Genís Mata de l’Escola Sant Joan ha estat la guanyadora amb 350 vots (38,88 %). Les següents propostes més votades han estat Les comparses de foc de Paula Capdevila de l’Escola Santa Eulàlia (283 vots – 31,44 %), El gegant de vidre d’Eudald Sensada de l’Escola Vedruna (92 vots – 10,22 %), Els giravolts d’Aran Escànez de l’Escola Santa Eulàlia 79 vots – 8,77 %), Saltant al ritme dels nans d’Anas Anannaz de l’Escola Santa Eulàlia (45 vots – 5 %) i Les dues guites d’Eric Riba de l’Escola Vedruna (43 vots – 4,77 %). La votació va comptar amb un total de 900 vots, dels quals, es van registrar 7 vots en blanc (0,77 %) i 1 volt nul (0,11 %).

L’alcalde, Ivan Sànchez, i els tinents d’alcaldia, Aleix Serra i Rosa Rodríguez, també han mostrat durant el Ple de l’Ascensió, els cartells anunciadors de La Patum, La Patum Infantil i La Patum de La Llar. Meritxell Monell Sabata ha estat l’autora del cartell premiat del 13è Concurs de dibuix de La Patum de la Fundació La Llar.