General

S’aprova el projecte de l’últim tram que quedava per definir de la C16

El Consell Executiu de la Generalitat ha aprovat l’últim tram que quedava per definir del tot el desdoblament de l’Eix del Llobregat. En concret, es tracta de la part central del tram que ara s’executa, és a dir, de Puig-reig nord a Gironella.
S’han refet tots els plànols, i s’ha enllestit, també, l’enllaç de Casserres amb la C16, que estava afectat per la troballa d’un jaciment arqueològic i per un espai d’interès natural, a l’altura de Gironella.
Amb l’acord d’avui, el Govern tanca uns tràmits que han durat anys: des del 2001, en què va fer la primera presentació pública de les diferents opcions del desdoblaments, fins ara, en què els plànols ja s’han acabat i són definitius.
El projecte modificat comporta una afectació menor sobre el territori i menys impacte ambiental, segons el Govern, perquè aprofita un corredor ja existent, el del Llobregat, en lloc d’obrir-ne un de nou, i amb la construcció d’un túnel d’uns 1.000 metres.
El desdoblament de l’eix Llobregat es finança mitjançant la modalitat del peatge a l’ombra. Això vol dir que l’adjudicatari avança els diners, i el govern els torna en anualitats, en funció dels cotxes que passen per la carretera.

Comentaris