General

ICV creu que manquen equipaments culturals a Berga

ICV considera que la ciutat de Berga està mancada d’equipaments culturals. Troba a faltar una Escola de Música en condicions, un centre cívic, que faci la funció de centre cívic, és a dir, que sigui un espai de reunió i de trobada per a les entitats, i entre d’altres, una Escola d’Arts i Oficis. Segons Francesc Peñaranda, alcaldable per ICV a Berga en les properes eleccions municipals, del 27 de maig, la ciutat mereix equipaments culturals dignes. Aquesta és una de les apostes d’ICV en matèria cultural, que s’ha posat sobre la taula en la darrera trobada entre el partit i entitats i associacions de Berga. Ha servit per intercanviar opinions i punts de vista sobre la cultura i treure’n conclusions per incloure en l’elaboració del programa electoral. En aquest senti, un altre dels punts estrella és que la cultura generi ciutadania, creuen que l’activitat i el teixit cultural han de ser elements enriquidors de la ciutat.
Per a ICV ha de prevaldre la cultura de proximitat per sobre dels grans esdeveniments, la cultura de continguts, de creació i la cultura popular integradora. Segons Peñaranda, s’ha de potenciar la feina que fan els col·lectius vinculats al món cultural, que a Berga, diu, són molts. Pensa que és una ciutat dinàmica: “el contingut és molt ric, hi ha molta gent que genera cultura, ja sigui amb pintura, música, fotografia…”
Impressions sobre la cultura que ha posat sobre la taula ICV de Berga. De cara a les properes setmanes prepara una altra jornada de debat per tractar sobre temes socials.

Comentaris