Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Berga acull des de demà un taller capoeira amb alumnes de tot el món

Primer taller internacional de capoeria a Berga. La capoeira és una expressió cultural que engloba diverses facetes, la més coneguda és la faceta d’art marcial. Els orígens es remunten al segle XVI, aproximadament, quan Brasil estava sota el domini de Portugal. Però les arrels de la capoeira vénen del país africà d’Angola, on els negres feien balls amb música. A causa a l’esclavitud, la població africana portada al Brasil va necessitar camuflar aquest art marcial fent-lo semblar un ball, ja que els portuguesos els prohibien lluitar o practicar qualsevol tipus d’esport.
El professor Paulo Shagas, de Berga Resort i Gimnàs Parc, i membre del grup Equilíbrio, diu que, ara mateix, la capoeira és l’esport més complet que existeix.
El taller a Berga es farà des demà i fins el dimarts, dia en què els alumnes aprofitaran els actes de la Fira de Maig per fer demostracions a la plaça Viladomat. Fins llavors, treballaran diverses tècniques a Berga, a Navàs i a Terrassa.
Els professors hi esperen alumnes de França, d’Alemanya i del Brasil, entre d’altres països.
Dilluns, a 2/4 de 10 de la nit, i al Teatre Municipal de Berga, hi haurà una actuació oberta al públic que vulgui veure què és això de la capoeira.

Comentaris