Cars Berga

General

L’Espai d’Interpretació de la Natura, a Berga, incorpora millores

Berga millora i amplia l’Espai d’Interpretació de la Natura del Berguedà, ubicat a la plaça del Doctor Saló de Berga. Es va posar en marxa el març del 2007 i des de llavors ha estat un centre clau per conèixer la diversitat biològica, geològica i paleontològica de la comarca. Ara, s’hi incorporen millores. S’aniran fent progressivament i de moment es comença per reorganitzar l’espai de geologia i per l’exposició de l’espai on es troben algunes espècies de vertebrats que podem trobar en diferents ambients del Berguedà, tal com ha argumetnat el biòleg Josep Marmi.
S’ha fet un nou disseny que permet que les espècies es puguin observar més bé i se’n puguin copsar els detalls. També s’ha recreat el terreny on solen moure’s aquestes espècies, i a més s’hi han incorporat mostres de plantes premsades i bolets de ceràmica. D’aquesta manera s’ha seguit més fidelment la filosofia expositiva de la resta de vitrines, cosa que dóna més unitat al conjunt i l’enriqueix.
Pel que fa l’àmbit de geologia, s’ha ampliat la informació amb l’explicació de les grans unitats geològiques de la comarca i s’ha canviat l’ubicació del plafó de l’ortofotomapa del Berguedà. El projecte museogràfic ha anat a càrrec de Trama. La responsable de l’empresa, Ermínia Altarriba, ha dit que s’ha fet una bona feina perquè l’exposició guanyi en tots els aspectes i ha convidat a la ciutadania a visitar aquest centre interpretatiu de la natura.
Els projectes futurs preveuen l’ampliació de l’exposició d’espècies animals que actualment no tenen representació a l’Espai d’Interpretació de la Natura de Berga. Per exemple, rèpliques d’amfibis i rèptils. I també s’està treballant en la possibilitat d’instal·lar-hi alguns mòduls interactius. Per altra banda, ben aviat es presentarà una guia didàctica per poder treballar més a fons la flora, la fauna i la geologia del Berguedà quan es visiti el museu.
Des que fa dos anys va obrir portes l’Espai d’Interpretació de la Natura (reobrint l’antic Museu de Ciències Naturals) hi han passat nombrosos grups d’escolars i també visitants a nivell individual, que han pogut conèixer la riquesa natural de la comarca. Ara, amb les millores que s’han fet en aquest espai s’espera que l’interès encara vagi a més.

Comentaris