First Stop

General

El carrer de la Pietat celebra la seva Patum, que vol ser la dels adolescents

Diumenge passat va sortir el tabal i, per tant, ja ha començat el compte enrere per la Patum. Falten menys de dues setmanes per a la festa i aquest cap de setmana farà Patum el carrer de la Pietat, de Berga. Serà l’acte central de la festa del carrer, que ha programat un complet programa.
En aquesta edició, els veïns la Patum de la Pietat han declarat les seves intencions de convertir-se en la Patum dels adolescents. L’Agrupació de Veïns considera que la Patum de la Pietat pot contribuir a omplir el buit entre els nens que ja són massa grans per participar a la Patum infantil i, els adults, capaços de portar les comparses de la Patum gran. Per això, l’objectiu és que en un parell d’anys es pugui assolir un acord amb els responsables de la Patum infantil perquè els infants que ja no poden participar-hi més, ho facin a la Patum de la Pietat abans d’anar a la gran. Enguany hi participaran uns125 nens i nenes, d’entre 7 i 15 anys. I com a comparsa renovada, hi ha les guites, que s’han fet més petites.
La festa d’aquest cap de setmana serà el preludi dels dies de Corpus i cada any atreu nombrosos berguedans, sobretot nens i nenes, que volen sentir l’olor de pólvora dels primers fuets.
Entre les novetats d’enguany, hi ha el primer taller de concurs de dibuix del carrer de la Pietat. La intenció, a més, és poder estrenar el ball de gegants que Carles Cortina ha fet per als gegants de la Pietat.
El programa d’actes de la festa comença avui, a les 8 del vespre, amb una cercavila pels carrers del barri, amb la Banda de l’Escola de Música i tandes de Patum. A les 11, hi haurà actuació de l’orquestra de Cambra de l’Escola de Música a l’ermita. Demà dissabte, concurs de dibuix infantil i campionat de futbolí. A les 7 de la tarda, Patum infantil. Diumenge, sortida per esporgar timons i plantes aromàtiques a Tagastet, una activitat que fa més de 40 anys que s’organitza; després, esmorzar popular i havaneres. A les 12 del migdia, Patum de Lluïment, i les tandes de Patum completa amb plens i tirabols a les 7 de la tarda. El programa es tancarà dilluns amb una despertada general i missa. També es podrà visitar l’exposició “33 coses per al record”, de Carme Prada.
Com cada any també hi haurà distincions honorífiques. Les carotes seran per Mari Freitas, Gertrudis Bertran i Maria del Carme Navarro, i els diplomes per Meritxell Manubens, Adrià Martínez i Arnau Caselles.

Comentaris