First Stop

General

Planafil, una empresa tèxtil berguedana que exporta el 97% de la producció

L’empresa de filatura Planafil, instal·lada a Casserres, és el darrer premi Empresa Berguedana a Europa, que atorga el Casal d’Europa del Berguedà dins el Dia d’Europa. L’empresa va néixer el 1985 i inicialment es dedicava a la transformació de fil per a altres empreses. A partir del 1992, la gestió de l’empresa la va assumir, exclusivament, l’actual família propietària, que es va centrar en crear nous productes i obrir nous mercats.
En una entrevista al programa “Berguedà Nit” de Ràdio Berga, Josep Font, gerent de Planafil, ha explicat que el 80% de la producció de Planafil es basa en l’elaboració de fil a partir del reciclatge de cotó, concretament de teixits que ja no es fan servir. Es classifiquen per colors i es fa el fil. L’altre 20% es fa a partir de fibra.
Al llarg de la seva història, l’empresa berguedana ha mantingut una progressió ascendent, adaptant-se als canvis del sector tèxtil i els diferents moments de l’economia. Ara planten cara a la crisi econòmica, i per fer-ho, ha explicat Font “volem millorar la qualitat del prduct per obrir nous mercats però en canvi en aquests moments el què no podem fer és ampliar la producció”.
Planafil exporta el 97% de la seva producció a l’estranger, sobretot a Portugal i Polònia. L’empresa, que té 23 treballadors, també ven els seus productes a altres països com Romania, Rússia, Ucraïna, Anglaterra i Mèxic.

Comentaris