General

Patum de Lluïment, sota el sol a 30 graus

Milers de berguedans han participat aquest dijous a la Patum de lluïment de les festes de Corpus de Berga. La plaça de Sant Pere ha tornat a quedar petita per veure els salts de les diverses comparses en una expressió més reposada i tranquil·la de la festa que, aquest dijous a la nit, viurà el seu moment àlgid amb els salts de plens. L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha explicat que s’espera una Patum molt participada ja que ‘durant tot l’any s’ha parlat de la festa’ arran de la normativa europea del foc ‘i això s’ha d’aprofitar’, ha afegit. D’altra banda, fins aquest dijous al migdia, no s’havia produït cap incidència remarcable.
En la Patum de lluïment, la plaça de Sant Pere ha vist saltar totes les comparses de la festa, llevat dels plens, que ho faran aquest dijous a la nit. Els primers en sortir han estat els turcs i cavallets i, després han saltat les maces, les guites, l’àliga, els nans vells, els gegants i els nans nous. Finalment ha estat el torn dels tirabols que han marcat el final de la festa.
A la Patum de lluïment d’aquest dijous s’ha comptat amb la presència del bisbe de Solsona, Jaume Trasserra i de l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, que han seguit l’evolució de la festa des del balcó de l’Ajuntament. Per aquest dijous a la nit hi ha prevista l’assistència del portaveu del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol i del director general d’Administració Local, Carles Bassaganya.
L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha explicat que s’espera una Patum més concorreguda ja que durant tot l’any ‘ja s’ha parlat de la festa’, ha destacat Gendrau. Cal recordar que Berga va acollir el febrer passat una multitudinària manifestació d’entitats i associacions relacionades amb el foc contra la normativa europea de material pirotècnic.
Pel que fa a les incidències enregistrades fins al moment, els Mossos d’Esquadra han fet 623 proves d’alcoholèmia de les quals només dotze han donat positiu. D’altra banda la unitat mòbil de la Creu Roja, instal·lada a la plaça Viladomat, va fer dimecres 38 assistències. L’Hospital Comarcal de Sant Bernabé va assistir un total de 39 persones per traumatismes, cremades, i intoxicacions etíliques, entre d’altres.

Estic amb tu

Comentaris