Terranova CNC 50

General

La Generalitat proposa convertir els pisos buits de Berga en habitatges de protecció oficial

Berga estudiarà qualificar els pisos buits com a habitatges de protecció oficial. Aquesta és la proposta que ha fet avui a Berga el director general de Promoció de l’Habitatge de la Generalitat, Joaquim Gascó, que ha dit que a Catalunya, i també al Berguedà, hi ha un gran estoc d’habitatges buits i que això preocupa al Govern català. En aquest sentit ha argumentat que cal moure l’economia, generar llocs de treball, impulsar el sector de la construcció, i aconseguir el dret de l’habitatge per tothom. Per això, el departament d’Habitatge presenta la protecció oficial com un avantatge.
En aquests moments la Generalitat ja fa un treball conjunt amb l’Oficina Local d’Habitatge de Berga tant per posar les coses més fàcils a aquelles persones que vulguin adquirir un pis, per tant que ho puguin fer a un preu més assequible; com també perquè els promotors en puguin tenir beneficis. Els promotors són, en aquests moments –i per això la xerrada d’aquest matí a Berga anava dirigida fonamentalment a ells– els que es troben amb el problema de tenir pisos nous, acabats, i que no poden vendre. La feina que s’està fent no és suficient i per això després de la jornada d’avui d’habitatge s’ha acordat fer una reunió a Barcelona per estudiar les modalitats de protecció oficial, per fer possible que els pisos buits es puguin qualificar com a protecció oficial.
La protecció oficial pot ser de venda o de lloguer. A Berga, s’ha parlat més aviat de destinar-los a la venda. I en aquest sentit, Joaquim Gascó ha volgut recordar una modalitat que s’ha incorporat no fa pas massa temps i que s’ha de tenir en compte com una bona opció, ha dit. Es tracta del lloguer amb possibilitat de compra: “vol dir que les persones que van al banc i no se’ls dóna el préstec tenen l’oportunitat de llogar el pis els primers deu anys i després el poden comprar. El lloguer que s’ha pagat va a càrrec de l’entrada del pis”.
És una de les propostes que s’han posat sobre la taula a la jornada d’avui a Berga, adreçada principalment a promotors de la ciutat i de la comarca. Joaquim Gascó l’ha qualificada de molt positiva pels nombrosos promotors que hi han assistit, i ha assegurat que s’ha engegat una bona línia, tant amb promotors com amb el consistori. L’Ajuntament de Berga està treballant precisament en l’inventari dels habitatges buits que hi ha a la ciutat, per poder-ne tenir la xifra exacte en els propers mesos.

Estic amb tu

Comentaris