General

Berga espera beneir uns 300 vehicles, aquest dissabte

Avui és Sant Cristòfol, patró dels xofers, i la tradició de beneir els vehicles per Sant Cristòfol es manté a molts pobles del Berguedà. A Berga, demà dissabte es faran actes diversos, com ara la benedicció dels vehicles i el lliurament del volant d’or i els de plata.
La festa començarà a les 7 de la tarda. A l’Ajuntament de Berga es farà la recepció; la investidura de les pubilles, que aquest any són Judit Selva, Laura Sáez i Laura Lozano; i el lliurament dels volants d’or i de plata. El volant d’or el rebrà Ramon Grifell, professional del camió ja jubilat; i els de plata s’atorgaran a Gabriel Galera, professor d’autoescola, i Antoni Salvador, conductor d’autocar.
Paral·lelament, a la mateixa hora, a les 7 de demà, hi haurà un espectacle infantil amb la companyia Pedalí, al Passeig de la Pau.
I a les 8 del vespre, es farà una concentració de bicicletes, motos, turismes i camions a la Rasa dels Molins, des d’on s’iniciarà un recorregut –acompanyats per la Cobla Principal de Berga– que acabarà al Passeig de la Pau. En aquest punt es farà la benedicció dels vehicles, el repartiment dels rams d’espígol, i la verificació dels vehicles més engalanats. El delegat a Berga del Montepio de Conductors, Estanis Triviño, ha dit que cada any passen entre 250 i 300 vehicles a fer la benedicció, i que enguany també s’espera una bona participació.
A banda de la celebració de Sant Cristòfol a Berga, també es farà en altres poblacions. A Navàs, la benedicció de vehicles es farà demà, dissabte, a 2/4 de 6 de la tarda al Passegi Ramon Vall. Ho organitza i va a benefici de l’Associació de Lluita contra el Càncer.

Comentaris