Terranova CNC 50

General

Comencen les obres de construcció dels nous jutjats de Berga

La construcció del nous jutjats de Berga ja està en marxa. Les màquines treballen, aquests dies, en els fonaments del futur edifici judicial, ubicat a la zona del Pla de l’Alemany (darrera de la comissaria de la Mossos d’Esquadra). L’empresa que fa les obres és Construccions Cots i Claret, de Manresa, que és previst que les acabi a finals del 2010, tal com ha comentat a Ràdio Berga l’alcalde de la ciutat, Juli Gendrau.
Els nous jutjats de Berga són una necessitat per la ciutat i per la comarca, ja que els actuals, ubicats a la Gran Via, es troben en mal estat, és un edifici molt vell i obsolet en molts aspectes.
El nou equipament, amb una superfície de 3.700 metres, tindrà els dos jutjats actuals de primera instància i instrucció, un d’ells amb competència en Violència Sobre la Dona, i comptarà amb espai de futur creixement. S’hi allotjaran el Registre Civil; el Jutjat de Guàrdia i les dependències per a la Fiscalia, metges forenses, advocats, tècnics, procuradors, atenció ciutadana, unitat administrativa, arxiu i detinguts. Pel que fa a les noves tecnologies, l’edifici comptarà amb equips de videoconferència, informatització del registre i repartiments d’assumptes, connexió via Internet a diverses bases de dades, bústies institucionals de correu electrònic per a tots els jutges i secretaris judicials, i altres prestacions, com ara la que permetrà l’enregistrament de judicis i declaracions.

Estic amb tu

Comentaris