Mobilitat Berguedà

General

Ajuntaments i agents socials del Berguedà faran un mapa dels serveis a les persones que hi ha a la comarca

Quinze ajuntaments berguedans, el Consell Comarcal, l’Associació Comarcal d’Empresaris ACEB, el sindicat UGT i el Consorci de Formació i Iniciatives (CFI) Cercs-Berguedà elaboraran un mapa de serveis a les persones que hi ha actualment a la comarca. Aquesta diagnosi ha de servir per detectar les necessitats existents pel que fa a l’atenció a les persones dependents, sobretot les persones grans. Es redactarà un pla d’acció que coordini iniciatives ja existents en aquest àmbit, amb la intenció de crear nous llocs de treball.
Aquestes accions s’emmarquen en el programa ILOQUID de la Diputació de Barcelona. Aquest projecte té com a finalitat dinamitzar els serveis d’atenció a les persones, un dels sectors econòmics que es preveu que en el futur generarà més ocupació. Segons Laura Seuba, a la comarca ja s’han fet algunes accions en aquest àmbit, però aquesta iniciativa permetrà conèixer amb exactitud quantes experiències hi ha en funcionament i coordinar-les.
El primer pas per desenvolupar el programa ha consistit a crear la Mesa del Projecte, que integren l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), el Consell, la UGT, el CFI i els ajuntaments de Bagà, Berga, Borredà, Castellar del Riu, Gironella, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet i Puig-reig.
A banda dels ajuntaments que formen part de la Mesa, el projecte implicarà també els ajuntaments d’Avià, Cercs, l’Espunyola, la Nou de Berguedà, Olvan, Saldes i Sant Julià de Cerdanyola. Està previst que més endavant s’hi puguin afegir nous ajuntaments i altres agents socials de la comarca.

Estic amb tu

Comentaris